Ion Gonţea a declarat la DNA că Ionel Spătaru şi-a depăşit atribuţiile de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul ;i Prefectul au fost audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, în legătură cu mita luată de şeful protecţiei consumatorului. A spus că nu are nicio legătură cu Ionel Spătaru. Ioan Gonţea a declarat că Spătaru şi-a depăşit atribuţiile de serviciu.

UPDATE 16.40 Ion Gonţea a declarat pentru corespondentul Mediafax că a fost chemat la DNA pentru că "o persoană a făcut referire la numele" lui în dosarul în care fostul şef al OPC Braşov este acuzat de luare de mită, iar procurorii au vrut să-i pună câteva întrebări.

Prefectul a spus că fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru, "îşi cam depăşea atribuţiile de serviciu" pentru că "nu avea ce căuta" la controalele din pieţele din municipiu, pentru acestea fiind nominalizate alte persoane din cadrul instituţiei.

"El nici nu avea ce căuta acolo. Strict pe activitatea de control era nominalizată altă persoană. Dar el îşi cam depăşeşte atribuţiile de serviciu. Eu am stabilit, prin mai, prin ordin de prefect, să se efectueze controale în pieţe cu echipe mixte, cu reprezentanţi de la mai multe instituţii - OPC, Garda Financiară, SDVSA şi DSP - şi fiecare să-şi vadă de felia lui", a spus Gonţea.

Gonţea a mai spus că a fost întrebat de procurori dacă i s-au oferit vreodată bani pentru a interveni în cazul unor controale în pieţe. "Am fost întrebat dacă ştiam de mită şi dacă am fost influenţat sau aveam vreo promisiune de vreun ban. Am răspuns că n-am făcut niciun demers şi că eu nu lucrez decât cu hârtii scrise, cu documente", a mai spus prefectul.

UPDATE ora 10.28 Şi prefectul Ion Gonţea a fost chemat în capitală la DNA să dea o declaraţie însă refuză să comenteze acest fapt: „Nu fac nicio declaraţie în legătură cu această problemă".

Reprezentanţii DNA Braşov susţin că audierile nu se desfăşoară în oraşul de sub Tâmpa. Biroului de presă al DNA Bucureşti nu confirmă, dar nici nu infirmă zvonul, motivând că informaţiile privind audierile nu sunt publice.

Surse din rîndul anchetatorilor ne-au declarat că Scripcaru este audiat în legătură cu dosarul şeful protecţiei consumatorului Ionel Spătaru, arestat, săptămâna trecută, pentru o mită de 300.000 de lei.

Vom reveni cu amănunte

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite