800.000 de lei investiţi într-o pârtie de schi în staţiunea Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Primăria Covasna a încasat, în 2011, 800.000 de lei din taxa de staţiune, iar banii au fost folosiţi pentru modernizarea pârtiei de schi.

Taxa de staţiune este de un leu pe zi şi este achitată de toţi turiştii care se cazează în hotelurile şi pensiunile din zonă. Cei 800.000 de lei au intrat în bugetul local al staţiunii şi sunt reinvestiţi tot în domeniul turismului. „Am avut o creştere a numărului de turişti de aproape 20% în 2011 faţă de anul precedent, iar acest lucru s-a datorat unei mai bune promovări a ofertei turistice (...) Dar cea mai mare parte din bani au intrat din taxa plătită de pensionarii veniţi la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat", a declarat primarul Covasnei, Lorincz Zsigmond, citat de site-ul covasnamedia.ro.

Banii încasaţi din taxa de staţiune au fost folosiţi pentru modernizarea unei pârtii de schi în lungime 480 de metri, care dispune acum de instalaţie nocturnă, teleschi şi tun de zăpadă. În ultimele săptămâni, cât în zonă a fost zăpadă, transportul cu teleschiul a fost gratuit pe această pârtie. Din cauza încălzirii vremii aceasta a fost închisă în cursul zilei de marţi, urmând să redevină funcţională atunci când vremea se va răci.

În staţiune se mai lucrează la amenajarea unei pârtii de schi cu o lungime de 920 de metri, care va fi dată în folosinţă abia în 2013.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite