EXCLUSIV Un bebeluş de nouă luni a rămas blocat pe munte UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incident surprinzător în Masivul Piatra Craiului. Două familii de turişti bucureşteni, cu un bebeluş de numai nouă luni, s-au rătăcit pe munte după lăsarea întunericului.

Update 26 septembrie ora 9.30

Operaţiunea de recuperare a turiştilor a durat aproximativ patru ore. Pentru că a fost vorba de un copil foarte mic, salvamontiştii au folosit un ATV cu care i-au transportat pe turişti, pe ultima porţiune de traseu, până la poalele muntelui. Cele cinci persone au ajuns jos, în siguranţă, după miezul nopţii. Din fericir,e nicunul dintre ei nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 „Salvamontiştii au acţionat extrem de rapid. Cele două familii de tineri, împreună cu fetiţa de nouă luni, au plecat de la Gura Râului către Cabana Curmătura, ieri la amiază. În jurul orei 18.30, turiştii au vrut să coboare către locul unde aveau maşinile. Au făcut însă o greşeală enormă şi, în loc să coboare, au început să urce. Aşa au ajuns în creasta Pietrei Craiului", explcă Ioan Pivodă, şef Salvamont Zărneşti.

Turişiti bucureşteni, care nu erau echipaţi pentru o ascensiune montană, au fost surprinşi pe creastă de întuneric şi de vremea foarte urâtă. Speriaţi, au apelat la ajutorul salvamontiştilor.

„Vreamea este foarte urâtă în această perioadă. Este foarte multă ceaţă, iar vântul suflă cu putere. Turiştii nu aveau decât o singură lantern, aşa că le-a fost aproape imposbil să mai coboare. Echipajul a ajuns foarte repede la ei, iar acest lucru a contat foarte mult pentru psihicul persoanelor rătăcite", a mai adăugat Ioan Pivodă.

25 septembre ora 22.00

Salvamontiştii din Zărneşti au plecat în căutarea turiştilor rătăciţi pe munte. Turiştii s-au rătăcit după ce au plecat de la Cabana Curmătura. Aceştia au vrut să coboare către Zărneşti, însă au urmat traseul care i-a condus către creasta Pietrei Craiului.

Pentru că nu au mai putut să se descurce, turiştii au sunat la Salvamont.

„Operaţiunea se află la această oră în desfăşurare şi este foarte dificilă, datorită faptului că printre turişti se află un copil foarte mic, de numai nouă luni. Echipajul plecat în căutarea persoanelor rătăcite pe munte are în sarcină şi coborârea în siguranţă a bebeluşului la poalele muntelui", a declarat Ioan Pivodă, şeful Salvamontului din Zărneşti.

Vom reveni cu amănunte

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite