Turist ceh, cu ambele picioare rupte, în Piatra Craiului UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii îl caută pe bărbatul dispărut. Foto: Arhivă
Salvamontiştii îl caută pe bărbatul dispărut. Foto: Arhivă

Un turist ceh s-a accidentat pe unul dintre traseele montane din Piatra Craiului. Mai mulţi salvamontişti din Zărneşti au plecat în căutarea rănitului.

9.50 - Turistul ceh a fost adus de salvamontişti, pe targă, în zona Plaiul Foii, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD. Turistul ceh a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean. Acesta făcea parte dintr-un grup de 20 de turişti.

Potrivit primelor informaţii, salvamontiştii încearcă să identifice poziţia turistului. Ei au fost alertaţi, iar din informaţiile primite de la cetăţeanul ceh, are fracturate ambele picioare, după ce a alunecat şi a căzut într-o prăpastie.

Doi turişti cehi parcurgeau unul dintre traseele de pe versantul vestic al masivului Piatra Craiului. La coborare, unul dintre bărbaţi a alunecat şi a căzut într-o prăpastie.

Turistul englez s-a prăvălit în gol peste 20 de metri şi s-a ales cu multiple fracturi în mai multe zone ale corpului. Prietenul său, care a asistat la accident, a anuntat imediat serviciul salvamont folosind un dispozitiv special de alertă în sistem internaţional.

Salvamontiştii au urcat în zona denumită Valea Tămaşului şi încearcă la această oră să îl repereze pe turistul rănit. Operaţiunea de salvare se anunţă dificilă din cauza întunericului şi a ariei largi pe care salvamontiştii trebuie să o acopere. Turistul rănit va fi adus de salvamontişti în zona Plaiu Foii, de unde va fi preluat de o maşină a ambulanţei.

Revenim cu amănunte

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite