Agricultorii din patria cartofului au salariile cele mai mici. Află aici care este judeţul cu cele mai mari câştiguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A venit vara, iar primele semne arată ca avem un an agricol bun, cu producţii peste nivelul sezonului trecut. Din păcate acest lucru nu se reflectă în salariile din agricultură.

Logic ar fi ca şi câştigurile salariale să fie mai mari într-un an cu recolte bogate. Din păcate, acest lucru nu este valabil şi în România, unde salariile agricultorilor nu depind de producţiile ridicate, de suprafaţa judeţelor sau de zonele cu potenţial agricol ridicat.

Econtext a realizat o analiza despre salariul mediu al angajatilor din sectorul agricol. Surprinzător pe locul întâi este judeţul Sibiu, cu un salariu mediu în agricultură de 1.381 de lei pe lună. A doua poziţie este detinuţă de Galati, unde agricultorii au câştigat, în medie, 1.344 lei, pe lună. Podiumul este completat de Suceana, cu un salariu mediu de 1.329 lei, pe lună.

Deşi considerate la un momenta ca fiind patri cartofului, Braşovul, Covasna şi Harghita sun codaşe în ceea ce priveşte salariile în agricultură. Braşovul este pe locul 26 cu un salariu mediu de 1.039 de lei. Agricultorii din Harghita şi Covasna sunt pe ultimele două locuri şi câştigă lunar 892 de lei, repectiv 853 de lei.

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite