Vrei salariu mare? Specializează-te în domeniul IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un studiu realizat anul acesta, pe un eşantion de 30 de companii din Braşov, Sibiu, Timişoara şi Cluj, care au împreună peste 6.200 de salariaţi, 90% având acţionariat mixt româno-străin, a realizat un top al câştigurilor din domeniul IT.

Cercetarea a fost realizată de grupul de firme cu activităţi în resurse umane Aims Human Capital

Salarii mari
Cel mai bine plătit senior software developer încasează lunar 13.000 de lei brut (2.200 de euro net), arată studiul. Analiza companiei arată că media salarială în rândul celor mai bine plătiţi senior software developer se ridică la 7.293 de leibrut (5.100 de lei net, respectiv 1.250 de euro).
Spre deosebire de un programator senior, un junior developer câştigă, în medie, 2.944 de lei brut pe lună (circa 2.000 de lei net). Câştigul salarial mediu net în rândul angajaţilor care desfăşoară activităţi de servicii în tehnologia informaţiei sau activităţi de servicii informatice s-a ridicat, în 2010, la 4.258 de lei, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Posturi vacante în Braşov
Cele mai multe dintre companiile participante la studiu au aplicat creşteri salariale şi în 2010, cuprinse între 3% şi 20%. Cele mai multe posturi de senior software developer prezente pe eJobs, cel mai mare site de recrutare de pe piaţa locală, sunt în Bucureşti - 162, Cluj - 82, Braşov - 39, Timişoara - 36 şi Sibiu - 24.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite