VIDEO Ploaia torenţială a transformat municipiul Săcele într-o mică Veneţie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia torenţială care a căzut aseară în judeţul Braşov a făcut ravagii. În municipiul Săcele, sistemul deficitar de canalizare a fost depăşit, iar durmurile au dispărut sub apă.

Furtuna pornită aseară a inundat sute de beciuri şi gospodării din Săcele, Hărman şi Sânpetru  şi a lăsat zeci de locuinţe fără curent electric.

Precipitaţiile abundente au inundat 400 de gospodării din localitatea Săcele. Nici drumul naţional care traversează localitatea nu a fost ferit de aluviuni. Circulaţia pe DN1A a fost complet blocată, timp de câteva ore, din cauza buştenilor şi bolovanilor aduşi de ape de pe versanţi.

Zeci de subsoluri ale caselor au fost inundate, iar apele au dărâmat până şi peretele unei locuinţe. Peretele surpat a căzut peste o conductă de gaz, pe care a fisurat-o. Pentru a îndepărta pericolul, angajaţii companiei distribuitoare au oprit imediat alimentarea cu gaz. Puhoaiele nu au iertat nimic în calea lor.

O maşină parcată într-o curte a fost pur şi simplu luată de ape şi transportată câţiva zeci de metri. Pompierii au intervenit în forţă pentru a limita pagubele produse de vijelie.

Am acţionat cu şapte autospeciale şi trei motopompe, pentru a-i ajuta pe localnici. Prioritare au fost casele afectate de ape, dar şi drumul principal din localitate. Apa acumulată pe versanţi s-a scurs în puhoaie în localitate", a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Inundaţii în Hărman şi Sânpetru

 Precipitaţiile puternice au lovit şi alte localităţi apropiate de Braşov. În Hărman şi Sânpetru, zeci de subsoluri ale caselor s-au umplut de apă. Pompierii au intervenit şi aici cu mai multe motopompe, pentru a scoate apa din locuinţele oamenilor.

Zeci de familii şi patru agenţi economici din Sânpetru au rămas şi fără curent electric din cauza vijeliei. Patru transformatoare au fost afectate, iar avaria nu a fost încă remediată de angajaţii Electrica.

Clipe de coşmar au petrecut şoferii în trafic, care s-au văzut purtaţi cu tot cu maşini de şuvoaie. Mai multe filmuleţe cu ravagiile făcute de ploaie au fost postate pe Youtube, pe care vi le prezentam mai jos.

Dacă ai fotografii sau filme cu ploaia torenţială, trimite-le pe brasov@adevarul.ro, iar noi le vom publica pe site.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite