S-au modificat regulile la impozitarea pe bază de normă de venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov informează contribuabilii braşoveni că pe site-ul instituţiei www.finantepublice.ro, la secţiunea „Noutăţi" au fost publicate Normele de venit pentru anul 2012.

Nomenclatorul activităţilor comerciale desfăşurate în mod independent pentru care venitul net se determină pe baza normelor anuale de venit este prevăzut în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2875/2011, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 871 din 9 decembrie 2011.

Ca element de noutate, începând cu anul 2012, contribuabilii care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligaţia să întocmească Registrul-jurnal de încasări şi plăţi care se va completa numai pentru partea referitoare la încasări, potrivit OMFP 1040/2004.

Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se numerotează şi se şnuruieşte. Numerotarea filelor se va face în ordine crescătoare, iar după completarea integrală se deschide un nou registru înregistrat şi parafat, care va fi numerotat în ordine crescătoare. Acest registru se parafează de către organul fiscal teritorial la începerea şi la încetarea activităţii.

IMPORTANT!

Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit şi care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor, au următoarele

OBLIGAŢII:

- determinarea venitului net anual în sistem real conform prevederilor art. 48 din Codul fiscal;
- să completeze şi să depună declaraţia privind venitul estimat / norma de venit (formular 220) până la data de 31 ianuarie inclusiv.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite