Atenţie! Au apărut primele cazuri de rubeolă şi rujeolă la Braşov. Nici de scarlatină nu am scăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii organizează campanii suplimentare de vaccinare în comunităţile cu risc ridicat de îmbolnăvire
Ministerul Sănătăţii organizează campanii suplimentare de vaccinare în comunităţile cu risc ridicat de îmbolnăvire

În Braşov au fost confirmate primele 15 cazuri de rubeolă şi rujeolă. În primele 11 luni ale anului 2011 au fost confirmate 305 cazuri de scarlatină în şcoli şi grădiniţe.

„Au apărut şi la noi cazuri de rubeolă şi rujeolă. Au fost confirmate cinci cazuri de rujeolă şi peste zece cazuri de rubeolă. Cele mai multe cazuri de rubeolă au apărut la elevii de liceu, iar rujeola şi la copiii mici şi la elevi. Ne aşteptăm ca numărul îmbolnăvirilor să crească pentru că imunizarea cu vaccinul ROR a început în anul 2004, iar copiii care au fost diagnosticaţi acum cu aceste virusuri nu au fost imunizaţi, nu au fost protejaţi cu vaccin. Au fost cazuri uşoare de boală, fiind vorba de o viroză respiratorie cu erupţie", a spus dr. Gabriela Proca, şeful Serviciului de Supraveghere a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, citată de monitorul expres.ro.

Mulţi părinţi refuză vaccinarea. Motivul invocat este că unul din efectele vaccinului ar fi apariţia autismului la copii, efect complet infirmat de studii, susţin medicii. Aceştia recomandă vaccinarea antirubeolă şi antirujeolă nu numai la copiii între 12 şi 15 luni care sînt cuprinşi în schema de vaccinare, ci şi pentru copiii mai mari care nu au fost imunizaţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite