Ropharma Braşov cumpără 50% din acţiunile companiei Eurofarmaco din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Acţionarii companiei Ropharma Braşov au aprobat, ieri, cu 91,69% din voturi, cumpărarea de la concernul american GlaxoSmithKline a unui pachet de 50% din acţiunile companiei Eurofarmaco din Republica Moldova.

Proprietarul Ropharma Braşov, omul de afaceri Mihai Miron, deţine la compania moldoveană restul acţiunilor. Administratorii au stabilit un preţ de 52,05 euro pe unitate, iar la această cotaţie tranzacţia ar putea totaliza 150.000 euro. Americanii controlează 50% din acţiunile Eurofarmaco din Moldova prin compania Europharm pe care au cumpărat-o în 1998.
De asemenea, acţionarii au aprobat şi garantarea contractelor de leasing financiar şi sale/lease back încheiate de compania Teo Health Braşov, la care Ropharma deţine 33% din acţiuni, cu ING Lease. Contractul este în valoare de 1,5 milioane de euro şi vizează achiziţia de echipamente şi aparatură medicală. Teo Health va investi 20 de milioane de euro în amenajarea celui mai mare spital privat din Transilvania - Spitalul „Sfântul Constantin" - care va fi pus în funcţiune în fosta clădire Colgate Palmolive din Braşov.
Potrivit bzb.ro, Mihai Miron controlează indirect Ropharma, prin intermediul firmelor ADD Pharmaceuticals şi Rimia Investments, înregistrate în Cipru, care deţin 23,44% din acţiuni şi, respectiv, 26,63% din titluri, şi Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, cu 31,31% din capital. AVAS deţine 0,33% din acţiuni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite