Covăsnenii renunţă la 20 ha de teren ca să paseze 600 de ţigani la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intoleranţa etnică nu mai este un subiect de interes pentru autorităţile române de etnie maghiară din Covasna, când este vorba de a scăpa de câteva sute de ţigani care şi-au construit ilegal locuinţe pe terenul comunei Belin. Pentru a scăpa de probleme, edilii  covăsneni s-au arătat de-a dreptul dispuşi să facă un „cadou“: 20 de hectare de teren, cedate judeţului Braşov!

Primarul comunei Belin, Siko Imre, a declarat că situația romilor braşoveni care locuiesc ilegal pe 20 de hectare ale comunei covăsnene a fost rediscutată, urmând ca în curând să se ia o decizie.

"Există o singură soluție care poate fi pusă în practică, oricât am discuta alte variante, iar rezolvarea este aceea ca terenul ocupat de romi să fie trecut administrativ la județul Braşov. S-a pus problema ca fie să renunțăm noi, fie primim un teren la schimb, dar sincer am vrea să terminăm cât mai repede cu chestiunea asta, aşa că mai bine le dăm terenul celor din județul Braşov, cu romi cu tot, că şi noi avem romii noştri şi ne ajung", a declarat Siko Imre, pentru covasnamedia.ro.

Primarul comunei Belin a arătat că probleme deosebite cu romii nu a avut încă, însă situația celor cu buletine de Braşov şi domiciliu în Covasna este cu atât mai dornică de rezolvat cu cât aceştia se află la granița localității Arini, aflată în imediata apropiere a zonei ocupate de romi. Siko a explicat că, din punct de vedere administrativ, actuala situație nu este avantajoasă nici pentru romi.

"E mai bine pentru ei să treacă cu totul la Braşov, deoarece acum se află la şase-şapte kilometri de Belin, departe de Primărie, şcoală şi altele. Aşa, dacă trece terenul la Braşov, vor avea totul mai aproape, prin localitatea Arini", a mai spus primarul Siko.

Romii braşoveni au ocupat abuziv 20 de hectare de teren situate pe teritoriul administrativ al comunei Belin, iar aici au fost ridicate în ultimii ani aproximativ 130 de gospodării, acestea fiind locuite de un număr de 600 de romi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite