Cinci agenţi de la Poliţia Rutieră Braşov, urmăriţi penal în afacerea „ridicărilor auto de la RAT“ Momentan nu se mai ridică maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, reprezentanţi din structurile DGA Braşov şi Covasna, precum şi angajaţi ai grupării Mobile a Jandarmilor au făcut joi percheziţii la serviciul de ridicări auto din Braşov, administrat de RAT. Mai multe documente au fost ridicate de la faţa locului.

5 august 2011

18.40 Ancheta în cazul ridicărilor de maşini de la Braşov capăta amploare. Procurorii spun că s-a început urmărirea penală în cazul a cinci agenţi de poliţie, de la serviciul rutier din Braşov, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Audierile continuă în acest caz, iar activitatea de ridicări, transport şi depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public este în continuare oprită în Braşov.

15.00 După începerea anchetei în acest caz, pe adresa redacţiei noastre au sosit şi o serie de reacţii. Ataşăm comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al PSD Braşov.

„Acţiunea procurorilor şi poliţiştilor confirmă ceea ce eu am spus de foarte mult timp. Şi anume că în ceea ce priveşte activitatea de ridicări auto gestionată de RAT prin două societăţi private este cel puţin suspectă. Atâta timp cât conducerea RAT a refuzat să spună câţi bani încasează din concesionarea activităţii de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public, este evident că acolo se petreceau lucruri ilegale. De această poveste nu este străin nici primarul George Scripcaru căruia i-am cerut în mod public să intervină şi să asigure transparenţa decizională şi a derulării banilor la RAT Braşov, dar acesta a preferat să ignore toate apelurile noastre deşi are responsabilitate în acest sens. Sper ca această acţiune a oamenilor legii să fie una de profunzime şi care să pună capăt modului în care se face afaceri cu bani publici în Braşov" - purtător de cuvânt PSD Braşov, Răzvan Popa.

13.00 Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au confirmat astăzi faptul că în anchetă sunt vizaţi şi mai mulţi agenţi de poliţie, care luau parte la activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public.

Audierile în acest dosar sunt în plină desfăşurare şi astăzi. În continuare, activitatea de ridicări maşini este sistată în întreg municipiul Braşov.

4 august 2011

20.00 Reprezentantul uneia dintre firmele care efectueză ridicări de maşini, sub contract cu RAT Braşov, a declarat că niciun angajat de al său nu a fost audiat în acest caz, chiar dacă la sediul societăţii a avut loc o percheziţie. „Au venit nişte maşini cu mascaţi, au prezentat dispoziţia de percheziţie şi au cerut toate actele maşinilor care sunt la noi, atât ridicate, cât şi abandonate. S-au ridicat toate laptopurile din firmă, cu toate evidenţele. Nu ni s-au oferit explicaţii. Noi am pus totul la dispoziţia organelor de anchetă“, a declarat Albert Nagy, patronul firmei AN&AG.

Din cauza anchetei demarate la Braşov, activitatea de ridicări maşini de pe domeniul public al oraşului Braşov a fost sistată.

18.40 În urma percheziţiilor, mai multe persoane au intrat sub urmărire penală pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, fără a fi efectuate reţineri. Încă de la ora 11.00, s-au efectuat patru perchezitii la sediul RAT Braşov şi la cele două societăţi aflate în contract cu RAT pentru ridicarea maşinilor de pe domeniul public.

Acţiunea are ca scop „verificarea actelor şi punerea în aplicare a prevederilor legale în materie de poliţie rutieră şi reprezentanţii operatorilor economici“, a declarat Sanda mateş, locţiitor de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Procurorii caută dovezi care să confirme bănuielile unor nereguli legate de activitatea de ridicări auto, respectiv eliberarea unora dintre vehiculele ridicate fără a se plăti sumele aferente.

De asemenea, sunt suspectaţi de nereguli şi poliţiştii care s-au ocupat de dosarele de ridicare a autoturismelor de pe domeniul public. Dosarele au fost sigilate şi urmează să fie cercetate de către procurori. 

Mai mult, cele două societăţi, AN&AG şi Fejertop, care se ocupă de ridicarea maşinilor de pe domeniul public, sunt în atenţia procurorilor.

„Procurorii au solicitat o serie de documente pentru a face verificări. Până la acest moment, nu am fost înştiinţaţi în legătură cu natura acestui control. Aşteptăm noi informaţii", a declarat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.

Vom reveni cu amănunte

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite