RAT Braşov face afaceri secrete pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Regiei  Autonome de Transport refuză să de publicităţii sumele pe care le va obţine din activitatea de ridicare a maşinilor parcate ilegal pe domeniul public.

Deşi consilierii locali au încercat să ofere sprijin RAT Braşov, prin oferirea spre administrare a serviciului de ridicări auto, aceasta „a pasat" afacerea unor firme private.

De astăzi, RAT Braşov va administra activitatea de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar. De fapt, este „aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie", fiindcă autoturismele vor fi luate de pe străzi tot de firma AN & AG, care s-a ocuapt de fapt, până acum, de această activitate, şi de o nouă societate SC Fejer Top SRL.

Consilierii locali au decis să dea spre administrare acest serviciu RAT Braşov, încă din mai 2010, tocmai pentru ca bugetul regiei să se mai rotunjească. La finele lui 2009, pierderea înregistrată de RAT depăşea 2,1 milioane de lei, principala cauză fiind achitarea ratei trimestriale de de 500.000 de euro, până în 2015, pentru creditul BERD.

Reprezentanţii regiei spun că RAT s-a asociat cu cele două firme pentru că nu şi-a permis achiziţionarea unor autovehicule speciale. „Nu am realizat o licitaţie (? - n.r.) pentru a selecta cele două firme, ci RAT a făcut o cerere de ofertă firmelor specializate în acest domeniu, SC FEJER TOP şi SC AN&AG Service arătându-se interesate de prestarea activităţii", a explicat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT.

„O sumă semnificativă"

Ceea ce ţine însă, la secret, RAT Braşov este câţi bani va obţine din această asociere, ţinând cont că taxa de ridicare este de 380 de lei. Silviu Ştefan, care a organizat o conferinţă de presă doar pentru ziariştii care scriu pozitiv despre activitatea Primăriei, a ţinut să spună doar că se va obţine „o parte semnificativă din aceste fonduri".

„Considerăm că unele prevederi contractuale nu pot fi făcute publice în condiţiile în care partenerii noştri privaţi nu şi-au dat acordul asupra acestui demers. Potrivit Legii 544/2001, nu sunt considerate publice astfel de informaţii", a susţinut Silviu Ştefan.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primărie, ne-a spus că, până acum, din ridicări auto, municipalitatea câştiga doar amenda care se acorda celor care parcau ilegal. „Contravaloare sancţiunii este de două sau trei puncte amendă de circulaţie. Deci Primăria obţinea maximum 200 de lei pentru fiecare maşină ridicată", a punctat reprezentantul municipalităţii.

Din cauza secretomaniei celor de la RAT, suntem îndreptăţiţi să credem că afacerile regiei de transport aduc un câştig mult mai mic, ceea ce denotă prostul management, care a dus la încetarea gratuităţii pentru pensionari.

Cum recuperaţi maşina

Activitatea biroului de eliberări a autovehiculelor ridicate, situate pe strada Hărmanului nr. 49, se va desfăşura de luni până sâmbătă, între orele 7.00-23.00, iar duminica, între orele 7.00-19.00. Informaţii despre maşinile ridicate vor putea fi primite la numerele 0368/444.080 sau 0268/407.500.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite