Foc la Fabrica de Scule Râşnov UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiu la Fabrica de Scule Râşnov. Mai multe maşini de intervenţie ale pompierilor acţionează la faţa locului.

13.00 Hala a ars în totalitate, în picioare rămânând doar pereţii. Din marfa ce era depozitată a mai rămas doar un morman de plastic. „A existat riscul permanent ca focul să se propage şi la o hală vecină unde erau materiale inflamabile“, a precizat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

10.50 Focul a fost localizat de către echipajele de intervenţie. Incendiul a cuprins o hală în care erau depozitate cutii pentru burghie. În momentul izbucnirii incendiului, în hala respectivă nu erau muncitori, astfel încât nimeni nu a fost rănit. Focul a cuprins o suprafaţă de câţeva sute de metri pătraţi.

10.30 Lângă fabrica se află o hală cu utilaje care lucrează cu foarte mult ulei, iar pericolul extinderii flăcărilor este mare.  Cinci maşini ale pompierilor intervin la această oră pentru localizarea incendiului.

La Fabrica de Scule din Râşnov există două hale, una nouă şi alta, veche, în care funcţionează mai multe firme priivate. Una dintre societăţi continuă tradiţia producerii de scule, în special burghie şi freze, iar aici sunt peste 100 de angajaţi. „În hala nouă, funcţionează patru firme mari, cu peste 1000 de angajaţi. Unele dintre acestea produc spaţii de depozitare, alta se ocupîă cu componente electronice şi soft-uri, iar alta produce mase plastice“, a explicat Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov. Tocmai din această cauză, pompierii se tem că materialele inflamabile cu care se lucrează ar putea conduce la extinderea incendiului.

10.00 Incendiu a izbucnit în jurul orei 10.00. Potrivit primelor informaţii furnizate de dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, incendiul a izbucnit la magazia pentru casete de plastic pentru burghie. DIna ceastă cauză fumul este foarte dens, iar flăcările se extind cu repeziciune.

La intervenţie participă pompierii din Râşnov şi Zărneşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image

Revenim cu amănunte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite