Crina Coco Popescu a ratat Everestul, doborâtă de apendicită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinista intenţiona să urce pe Everest (8.848 m) şi să devină cea mai tânără femeie care termină circuitul „Seven Summits".

Crina Popescu nu a putut urca pe cel mai înalt vârf din lume, fiind nevoită să se întoarcă din drum din cauza apendicitei. Sportiva de 16 ani din Râşnov a plecat în 14 aprilie, din Kathmandu, spre Tibet, propunându-şi să ajungă în tabăra de bază după cinci zile. Marţea trecută, însă, „Coco" a acuzat dureri abdominale mari, din Nyalam ea plecând la un spital militar aflat la 250 km distanţă. Supusă unor analize şi ţinută sub perfuzii, alpinista a aflat că are apendicită acută...
Însoţită de tatăl ei, Crina Popescu a revenit la Kathmandu, iar apoi în ţară, după o călătorie epuizantă (11 ore) cu avionul. Ea a fost operată de doctorul Viorel Dănilă, la Spitalul „Grigore Alexandrescu", iar sâmbătă s-a întors la Râşnov. „Sunt acasă, mă mişc ca un gândac şi mă uit la... amintiri", a scris „Coco" pe blogul ei.
Tatăl alpinistei, Ovidiu Popescu, a declarat pentru „Adevărul" că e fericit că povestea a avut un final pozitiv, însă a recunoscut că a trecut prim mari emoţii. „Vă daţi seama cum sunt spitalele în pustietatea aceea".
Revenirea în ţară, de urgenţă, a costat-o destul de mult pe „Coco" Popescu. Cum ea nu a mai putut urca pe Everest, taxa de munte, de 10.000 de euro, care se achită pentru vârfurile din Himalaya, a fost pierdută. Tatăl alpinistei speră să mai recupereze ceva din pagubă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite