Programul „Rabla“ 2011, la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii care vor să renunţe la vechile maşini au la dispoziţie doar trei firme autorizate de Administraţia Fondului de Mediu.

Braşovenii care deţin autoturisme mai vechi de zece ani pot scăpa de ele, în schimbul unui voucher în valoare de 3.800 de lei. Tot ce trebuie să facă este să predea maşina veche la un centru autorizat de preluare a fierului vechi.

Condiţia este ca autoturismul să fie înmatriculat în România. Cea de a şaptea ediţie a programului de înnoire a parcului auto vine şi cu o noutate: se pot înscrie şi persoane juridice care doresc să caseze maşini din parcul auto. Pentru anul acesta, Ministerul Mediului şi Pădurilor a alocat aproape 300 de milioane de lei. Ţinta proiectului este scoaterea din circuit a maşinilor vechi care au un grad înalt de poluare. Braşovenii care au autoturisme de casat vor primi tichete valorice şi vor putea să îşi achiziţioneze maşini nou.

Firme autorizate la Braşov

În judeţul Braşov, conform site-ului Administraţiei Fodnului de Mediu (www.afm.ro), doar trei firme au fost autorizate până în prezent pentru a prelua „rablele" şi să elibereze tichete valorice. Acestea sunt „Etax" SRL Braşov, str. Hărmanului nr. 49 B, 0268.335.600, „Silnef M.G.", str. Mihai Viteazul nr.99, 0268.426.138, 0268.426.630, „Ste So Samac" SRL, str. Macului nr. 41, tel. 0268.338.107, 0740.050.423  .

Majoritatea dealerilor auto care s-au înscris în program acceptă maxim trei vouchere la achiziţionarea unei maşini noi. Anul trecut, prin acest programul Rabla au fost scoase din trafic peste 180.000 de maşini considerate nocive pentru mediu. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite