Automobile nepoluante, prezentate la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un grup de studenţi din Oradea a creat şi a prezentat la Braşov trei maşini care funcţionează fără combustibilul tradiţional.

Studenţii de la Universitatea din Oradea au pus la punct două sisteme care înlocuiesc benzina sau motorina. Aceştia au prezentat la Aula Universităţii „Transilvania" trei astfel de automobile. Unul dintre ele funcţionează cu aer comprimat. Viteza maximă atinsă de maşina care merge cu aer este de 50 km/oră.

„Această maşină este complet nepoluantă. Are un rezervor de aer comprimat la 200 de bari şi o pedală care acţionează pistoanele. Astfel, se pune în mişcare întreg mecanismul", a spus Lorant Libus, unul dintre studenţii care iau parte la proiect.

Automobilul are însă şi o problemă. Un rezervor de aer comprimat se consumă după numai 14 kilometri.

aa

Bormaşină în loc de motor

Celelalte două maşini create de studenţii din Oradea sunt puse în mişcare cu ajutorul mai multor bormaşini. Acestea funcţionează pe baza unor acumulatori, iar mişcarea de rotaţie pune în funcţiune mecanismul automobilului. Participanţii la proiect spun că, în fiecare an, încearcă să conceapă sisteme mai performante pentru prototipurile lor.

image

„Dorim să îmbunătăţim performanţele tehnice ale acestor maşini. Vrem să creem nişte sisteme care să dea randament mai mare. Avem însă nevoie de sponsori, iar în această perioadă de criză, este cu atât mai greu să îi găsim", a mai explicat Lorant Libus.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite