Protestele de stradă au împărţit studenţii în două tabere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Transilvania (A.S.U.T.) a anunţat printr-un comunicat, că refuză să participe la protestele din Piaţa Sfatului din Braşov pentru că nu vor să fie atraşi "într-o operaţiune politizată". O altă asociaţie de studenţi., UNSR Brasov a anunţat că susţine protestele.

UPDATE 16.30 Declaraţiile făcute de către Asociaţia Studenţilor din Universitatea Transilvania (ASUT) în numele studenţilor Universităţii Transilvania nu reprezintă opinia studenţilor neafiliaţi politic ai Universităţii Transilvania, menţionează într-un comunicat Andrei Tătaru, preşeinte UNSR Brasov

Pentru început, menţionăm faptul că Laurenţiu Lukacs, preşedinte ASUT, este membru PDL şi nu mai este student al Universităţii Transilvania la nici o formă de învăţământ. Îi adresăm în mod public întrebările - Pe cine reprezintă ASUT? Pe cine reprezintă o persoană care nu mai este student, care nu ne cunoaşte şi care, implicit, nu ne cunoaşte problemele?. Mai mult decât atât sunt cunoscute activităţile ASUT prin care se promovează făţiş activităţile şi politicile PDL, asociaţia fiind doar un instrument de manipulare politică.

Studenţii Universităţii Transilvania din Braşov susţin protestele, acuză regimul dictatorial şi politicile abuzive şi participă, în măsura posibilităţilor, la protestele din Braşov. Menţionăm că această perioadă este destul de solicitantă în ceea ce priveşte cursurile fiind ultima săptămână înainte de sesiune - acesta este motivul pentru care studenţii nu s-au putut alătura protestelor în număr foarte mare. În plus, menţionăm ca ne delimităm de orice implicare politică.

"Asociaţia Studenţilor din Universitatea Transilvania consideră normale demonstraţiile paşnice, însă nu va participa la mişcările de protest care se desfăşoară în cursul acestor zile întrucât nu vrem să fim atraşi într-o operaţiune politizată. ASUT consideră inexistente obiectivele acestor proteste, mai mult de atât nu dorim ca studenţii din Brasov să fie puşi în pericol fizic sau să fie obiectul unor manipulări. Studenţii nu reprezintă mase manipulabile de către partide politice", afirmă Laurenţiu Lukacs, preşedinte ASUT, în comunicat.

Studenţii consideră că protestele reprezintă o modalitate democratică de exprimare a opiniilor, însă din moment ce partidele politice participă la demonstraţii sau mobilizează deschis studenţii să meargă la manifestări "e clar că întreaga mişcare riscă să fie deturnată pentru interese politice".
A.S.U.T. mai atrage atenţia şi asupra faptului că manifestările violente sunt inacceptabile şi regretabile într-o societate civilizată.

"Suntem solidari cu problemele studenţilor, normale în această perioadă grea, atât timp cât vor exista solicitări clare şi bine fundamentate, fără influenţă politică. A.S.U.T consideră ca există alte modalităţi prin care studentii pot atrage atenţia asupra unor eventuale probleme cu care se confruntă, însă în niciun caz cu atitudini şi comportament huliganic de cea mai joasă speţă", se mai arată în comunicatul studenţilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite