Protestatarii braşoveni au ajuns la Gară. Jandarmii le-au blocat accesul pe peroane (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ două sute de braşoveni s-au adunat în jurul orei 17.00 în Piaţa Sfatului, la un miting de protest faţă de Guvern şi măsurile de austeritate impuse.

Update ora 21.00

Aproximativ 200 de protestatari au ajuns, în urmă cu puţin timp, la Gară, cu intenţia de a urca în tren pentru a merge la Bucureşti. Accesul pe peron le+a fost blocat de câteva zeci de jandarmi care au format un cordon în faţa intrării principale. Protestatarii nu vor să plece şi strigă în continuare Libertate şi lozinci împotriva conducerii ţării.  

image

UPDATE ora 20.00

Protestatarii braşoveni au părăsit Piaţa Sfatului şi se afla acum la Cimitirul Eroilor de lângă Poşta centrală. Au intonat imnul "Deşteaptă-te, române!" şi au aprins lumânări la mormintele eroilor căzuţi în 1989 pentru libertate. Cei 200 de braşoveni care au mai rămas la mitingul de protest vor să meargă pe jos până la Gară, de unde vor să ia trenul spre Bucureşti, pentru a se alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii. 

Vezi aici mai multe imagini de la protestul din Braşov

image

UPDATE ora 19.00
Peste o mie de oameni sunt la această oră în Piaţa Sfatlui din Braşov şi strigă lozinci împotriva guvernanţilor şi a lui Traian Băsescu. Furioşi, oamenii au dat foc pozelor reprezentându-l pe preşedintele Traian Băsescu. Protestatarii, printre care se află şi mulţi revoluţionari de la Asociaţia Decembrie '89, au adus cu ei cruci de lemn şi chiar un sicriu pe care au lipit pozele mai multor miniştri din cabinetul Boc. La un moment dat mulţimea s-a deplasat pe strada Republicii spre Primărie unde au cerut demisia primarului PDL-ist George Scripcaru. Nu au stat prea mult aici şi s-au întors în Piaţa Sfatului, unde răndurile protestatarilor s-au îngroşat. Piaţa Sfatului a fost declarată prima zonă din România "liberă de puterea portocalie". Mitingul nu a fost lipsit de incidente. O femeie a leşinat, iar câţiva protestatari i-au acordat imediat primul ajutor până la sosirea ambulanţei.

Este a trei azi de proteste la Braşov. Ceea ce iniţial s-a anunţat ca un flash-mob pentru susţinerea lui Raed Arafat în fruntea Ministerului Sănătăţii, s-a transformat într-un protest împotriva guvernanţilor, dar şi a edililor locali.
Cei aproape două sute de braşoveni care se află la această oră în Piaţa Sfatului sunt înarmaţi cu steaguri, pancarde şi megafoane din care strigă cât îi ţin plămânii „Libertate" şi „Jos Băsescu!". În fruntea lor se află revoluţionarii Asociaţiei Decembrie '89, conduşi de Dorin Lazăr Maior. Acesta din urmă a şi propus ca protestatarii să urce în maşini şi să se încoloneze spre Piaţa Universităţii din Bucureşti, unde să se alăture celorlalţi protestatari.

Vom reveni cu amănunte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite