Braşov: Centrele de înfrumuseţare, pericol public!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vopsele de păr expirate de un an, aparatură nesterilizată şi personal necalificat sunt doar câteva dintre neregulile găsite la un salon de înfrumuseţare din Braşov.

Braşovencele trebuie să fie foarte atente unde merg să îşi facă manichiura, pedichiura sau coafura, altfel riscă să se aleagă cu boli de piele, boli cronice sau chiar să să fie infesate cu HIV. Asta era să păţească o femeie care a vizitat un salon de înfrumuseţare, situat la parterul unui bloc de pe B-dul Alexandru Vlahuţă. În clipa în care a văzut în ce condiţii se lucrează la respectivul centru de înfrumuseţare, femeia s-a dus glonţ la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC).

„În urma unei reclamaţii primite miercuri, ne-am deplasat la respectivul salon de înfrumuseţare, împreună cu inspectori de la ITM. La faţa locului am constatat că salonul folosea vopsele de păr expirate de un an,  iar aparatura din dotare nu avea instrucţiuni de folosire şi nu era sterilizată. Totodată, salonul a apelat la personal necalificat, care nu ştia să folosească echipamentele existente şi care nu avea încheiat contract de muncă", a precizat Ionel Spătaru, şeful CJPC.

În urma atâtor nereguli depistate şi sancţiunile au fost pe măsură. „Activitatea salonului a fost suspendată pe o perioadă de 5 luni şi s-au aplicat amenzi în valoare de 40.000 de lei. Şi inspectorii de la ITM au dat amenzi pentru muncă la negru", a mai spus şeful CJPC. Salonul de înfrumuseţare îşi va putea redeschide porţile numai după ce îşi remediază deficienţele.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite