În 2011 se vor înfiinţa 50 de joburi de baby-sitter în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Printr-un proiect european, accesat prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în Municipiul Braşov se va deschide, la finalul anului 2011, un Centru de Excelenţă pentru îngrijirea copiilor cu vârste cuprinse între un an şi şase ani.

Proiectul „Echilibru - o nouă abordare a vieţii familiale cu cea profesională" a fost deja semnat şi se va întinde pe o perioadă de 36 de luni, având o valoare totală de 4.500.000 de euro.

În această perioadă de timp se vor construi, la Braşov precum şi în sectoarele 3 şi 6 din Bucureşti, trei Centre de Excelenţă pentru îngrijirea copiilor.

În cadrul acestui program se urmăreşte formarea unui număr de 50 de femei baby-sitter, cu vârstă de peste 45 ani, selectate de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Braşov, sau care au venit minim garantat.

Acestea vor urma cursuri teoretice şi practice gratuite, de instruire, care vor dura 24 de luni, iar salariile personalului vor fi asigurate prin acest proiect.

Cele 50 de persoane de sex feminin vor lucra într-un centru special care va fi amenajat, în Braşov, în 2011, sau care va fi construit de la zero. Acest centru va funcţiona în regim normal de creşă, iar cele 50 de bone pot fi angajate la domiciliu.

Proiectul are ca obiectiv general asigurarea condiţiilor necesare reîntoarcerii pe piaţa muncii a tinerelor mame, prin programe ţintite în favorizarea reconcilierii vieţii familiale cu cea profesională.

Proiectul îşi propune să asigure premizele dezvoltării facilităţilor de îngrijire a copiilor, astfel încât, prin existenţa acestora să li se ofere tinerelor mame posibilitatea de a se întoarce pe piaţa muncii şi de a-şi continua activitatea profesională.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite