Braşov: Oficiul pentru produse ecologice a fost închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magiunul de Topoloveni este sigurul produs tradiţional românesc care beneficiază de protecţie europeană.

Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene au preluat activitatea Oficiului Naţional pentru Produse Tradiţionale şi Ecologice din România (ONPTER). Timp de doi ani, cât a funcţionat la Braşov, au fost atestate la nivel naţional 2.600 de produse. Un singur produs românesc a fost recunoscut pe plan european, magiunul de Topoloveni.

Deciza de închidere a ONPTER a fost luată în urma unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, prin care Oficiul se desfiinţează ca urmare a comasării prin absorbţie de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

La Braşov activau 19 angajaţi, iar 15 au fost transferaţi la Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală din judeţele Alba, Argeş, Braşov, Galaţi şi Iaşi. „Economia la buget realizată prin reducerea celor 4 posturi de la ONPTER este de 129.000 de lei pe an", a spus Raluca Panait, consilier la Serviciul de Relaţii Publice al MADR. 

Puţine produse de bucură de protecţie naţională la Braşov. Până acum, au fost înregistrate la ONPTER doar produse de panificaţie şi brânzeturi. Pâinea tradiţională de Buneşti (Bodendorf), pâinea tradiţională de Crihalma, telemeaua de vacă „Simeria", caşcavalul şi caşcavalul afumat „Poalele Ciucaşului" sunt produsele pe care producătorii braşoveni le-au înregistrat la ONPTER.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite