Producătorul grec de lactate Tyras vrea să majoreze cu 6 milioane lei capitalul social al Prodlacta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al producătorului de lactate Prodlacta Braşov (PRAE) propune acţionarilor majorarea capitalului cu 6 milioane lei, prin aportul unui acţionar, firma Olympus Dairy Industry Baraolt, parte a producătorului de lactate grec Tyras.

Fondurile ar urma să fie utilizate pentru acoperirea lichidtăţii negative înregistrată de Prodlacta în primul trimestru, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Propunerea va fi analizată de acţionarii Prodlacta la 13 decembrie. Prodlacta are un capital social de 16,8 milioane lei, divizat în 12,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,36 lei. Dacă suplimentarea va fi aprobată, capitalul firmei va creşte cu aproape 36%, la 22,8 milioane lei, iar participaţia Olympus Dairy Industry ar putea avansa de la 23,45% la 43,51%.

Pe ordinea de zi a AGA din decembrie se află şi propunerea revocării membrilor Consiliului de Administraţie şi alegearea altor administratori, prin metoda votului cumulativ. În convocator se precizează că Olympus Dairy Industry a înaintat deja o listă cu persoanele nominalizate pentru a candida pentru un loc în viitorul CA.

Potrivit celor mai recente raportări, Asociaţia Salariaţilor controlează 41,75% din acţiunile Prodlacta, iar AVAS are 18,14% din titluri. Cel mai recent transfer cu titlurile Prodlacta a fost realizat la 19 august, când preţul unei acţiuni a scăzut cu 22% faţă de referinţă, la 2,5 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 31,05 milioane lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite