Procesul lui Cioacă, amânat din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi la Curtea de Apel trebuia să se judece dosarul în care poliţistul este acuzat de furt între soţi. Nici Cioacă şi nici avocata lui nu au putut ajunge la Braşov din cauza vremii.

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasi este din Bucureşti şi a depus o cere de amânare a cauzei pe motiv că nu poate ajunge din capitală la Braşov din cauza vremii. Nici Cioacă nu s-a prezentat. Drumul care leagă Argeşul de Braşov a fost blocat dimineaţă în zona Rucăr-Fundata.
Avocata familiei Elodiei crede însă că starea vremii a fost doar un pretext. „Am avut colegi de la Bucureşti care au reuşit să ajungă la Braşov la procese. Starea vremii a fost doar un pretext pentru a tergiversa judecata", a spus Crina Radu.

Cioacă a luat pantofi şi genţi

Poliţistul a fost trimis în judecată pentru furt între soţi în vara anului 2010, după ce părinţii Elodiei au făcut o plângere penală împotriva ginerelui lor. Mai exact, l-au acuzat pe Cioacă de faptul că a sustras bunuri ale Elodiei în valoare de 500.000 de lei, dar şi bunuri care le aparţineau lor, în valoare de 200.000 de lei. „Cioacă a luat absolut toate bunurile Elodiei, respectiv genţi, pantofi, haine sau bijuterii, toate de firmă. Mai mult, el i-a luat Elodiei şi bunuri care îi serveau ei în exercitarea profesiei de avocat, cum ar fi cărţi, imprimantă sau fax. Noi am estimat că toate aceste bunuri sunt în valoare de 500.000 de lei", a spus Crina Radu, apărătoarea familiei Ghinescu. Referitor la bunurile care aparţin părinţilor Elodiei, acestea sunt obiecte de familie sau haine de blană pe care Emilia Ghinescu i le-ar fi făcut cadou fiicei sale.

A făcut o vizită şi la Parchetul General

Procesul de azi nu este singurul care i-a stricat concediul lui Cristian Cioacă. Săptămâna trecută, poliţistul a fost chemat la Parchetul General, care instrumentează dosarul de omor care îl are pe poliţist ca suspect principal. Poliţistul a făcut câteva greşeli majore, care l-ar putea băga la puşcărie.

Poliţistul este anchetat acum de un nou procuror, după ce Marius Iacob a fost numit prim-adjunct al procurorului general al României.„A fost chemat de noul procuror care ne-a anunţat că el va instrumentează acum dosarul. Nu a fost vorba despre o audiere. Noul procuror ne-a informat că va dispune o expertiză, dar nu vă pot spune mai multe pentru că datele sunt confidenţiale în faza urmăririi penale", ne-a declarat Maria Vasi, avocata lui Cristian Cioacă.

Totodată, s-au făcut audieri la firma se asigurare unde Cioacă s-a interesat cum poate încasa asigurarea de viaţă a Elodiei, având în vedere că el este beneficiarul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite