Braşov: Parteneriat pentru dezvoltarea turismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre obiectivele proiectului este lărgirea domeniului schiabil,  foto: arhivă
Unul dintre obiectivele proiectului este lărgirea domeniului schiabil, foto: arhivă

Primăriile staţiunilor de pe Valea Prahovei, împreună cu Primăria Braşov, şi-au propus să se asocieze într-un proiect ce vizează promovarea turistică a întregii zone, care se va finaliza în 2050.

Practic, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a pus la cale o strategie de dezvoltare care are la bază coeziunea teritorială a celor şase unităţi administrative: Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Râşnov şi Poiana Braşov.

Concret, strategia are în vedere dezvoltarea infrastructurii turistice şi de transport, dar şi mărirea numărului de locuri de cazare de la 19.000, la 50.000, şi implicit a numărului de turişti.

Mai mult, edilii ar putea avea şansa să extindă domeniul schiabil, de la 42 de kilometri de pârtii, la 150 şi interconectivitatea domeniilor schiabile, printr-un trasnport pe cablu modern.

„Ne dorim ca regiunea să fie un pol al turismului montan românesc, prin amenajarea unui spaţiu turistic de recunoaştere europeană. Acest lucru presupune ca nicio adminstraţie teritorială să nu se mai dezvolte izolat, ci împreună. Practic, Sinaia-Braşov va fi zona de gravitaţie a turismului", a spus prof. univ. dr. Pompei Cocean de la Universitatea Babeş-Bolyai, realizatorul proiectului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite