Concert de acordeon şi virginal la Diletto Musicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organistul Steffen Schlandt şi invitatul său, Tomaž Marčič (Slovenia), vor susţine duminică, 21 august, de la ora 17:00, cel de-al treilea concert al festivalului Diletto Musicale de la Prejmer.

În premieră pentru festival, publicul prezent va putea audia piese moderne în interpretarea acordeonistului Tomaž Marčič, în contrast cu muzica sec. XVI - XVII pentru virginal (clavecin englezesc). Programul va fi completat de prelucrări pentru orgă şi acordeon ale unor compoziţii de Johann Sebastian Bach.
„Încercăm ca în fiecare an să venim cu ceva nou la concertele din cadrul festivalului. Anul acesta, pe lângă concertul cu muzică latino-americană baroc, de duminica trecută, publicul va putea asculta pentru prima dată la Prejmer muzică pentru acordeon solistic. Prin diversitatea repertoriului interpretat vrem să întâmpinăm gusturile şi aşteptările unei palete extinse de publicuri", a declarat organistul Steffen Schlandt.
Tomaž Marčič (Slovenia) şi-a început studiul muzical cu trompeta si cornul francez. A câştigat de doua ori premiul I la Concursul Tinerilor Muzicieni din Slovenia, premiul II la Întâlnirea Internaţională a Acordeoniştilor din Croaţia şi a primit o bursă de la Ministrul sloven al Culturii. A studiat în Trossingen şi Würzburg (Germania) şi a susţinut mai multe concerte alături de Steffen Schlandt.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite