Vlad Sucaciu este liderul formaţiei „Ză Band“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Sucaciu
Vlad Sucaciu

Tânărul a fost atras de muzică încă din copilărie şi a ajuns toboşarul unei trupe care îi încântă pe braşoveni în fiecare weekend.

A primit primul set de tobe, de la tatăl său, când a împlinit şapte ani. „Părinţii mei au văzut cât de mult îmi plăceau tobele. Când mai mergeam cu ei prin restaurante, unde evoluau şi formaţii, în pauze, mergeam pe lângă toboşar şi îl rugam să mă înveţe să cânt. Totul era o joacă la acea vreme", îşi aminteşte tânărul.

Copil fiind, Vlad bătea ritmul melodiilor pe care le auzea, în obiectele dure pe care le avea la îndemână. Din momentul în care a avut primul set de tobe, nu s-a mai dezlipit de ele. „Tobele erau româneşti, cumpărate la mâna a doua. M-am bucurat enorm de ele şi, cu ajutorul lor, am început să fac muzică de-adevăratelea", spune cu umor toboşarul.

Vlad Sucaciu a trecut prin mai multe trupe în timpul liceului, dar şi după această perioadă. „Singurul de care nu m-am despărţit a fost prietenul meu Dan Gheorghilaş, clăparul din trupele din care am făcut parte. Împreună am continuat şi am înfiinţat actuala formaţie", explică tânărul. Aceasta se numeşte „Ză Band", după numele localului în care evoluează, „Ză Pub". 

Muzică oldies, pentru suflet

Trupa este alcătuită din şase persoane: solist, solistă, toboşar, clape, chitară şi chitară-bas. Tinerii cântă pentru braşoveni în fiecare seară de joi, vineri şi sâmbătă şi şi-au creat deja un public fidel. „Interpretăm cele mai îndrăgite melodii oldies. Perioada anilor 1960-1980 este extrem de bogată în piese care încântă sufletul oamenilor. Obişnuim să interpretăm şi piese actuale, pe lângă melodiile vechi", spune toboşarul.

Formaţia „Ză Band" a ajuns foarte repede să fie una dintre puţinele trupe recunoscute pentru trand-ul oldies pe care îl promovează. „Mulţi dintre cei care vin în local spun că vin ca să ne asculte. Oamenii fredonează versuri celebre odată cu noi. Aceasta este cea mai mare satisfacţie. Ne simţim apreciaţi şi acest lucru contează enorm pentru noi. Pentru serile în care evoluăm în faţa publicului, ne pregătim intens. Facem repetiţii de câteva ori pe săptămână", explică Vlad Sucaciu.

Tânărul spune că veniturile pe care trupa le obţine din reprezentaţiile sale nu sunt suficiente pentru a trăi. Tocmai de aceea, Vlad Sucaciu are şi un al doilea job. „Lucrez la o firmă de publicitate. Îmi place ce fac pentru că este vorba despre o muncă solicitantă. Nu pot însă să spun că nu mi-aş dori să reuşim să trăim doar din muzică. Acesta este idealul nostru şi poate vom reuşi acest lucru peste câţiva ani", mai spune tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-ai dori pentru trupă?

Aş vrea să ajungem să fim solicitaţi pentru anumite seri tematice de cluburi sau localuri renumite din ţară. Acest lucru reprezintă o confirmare a valorii unui artist. Visul nostru ar fi să evoluăm ca trupă a unei emisiuni de televiziune.

V-aţi gândit să şi compuneţi piese?

Ne-am gândit şi am şi făcut acest lucru. Însă compoziţiile proprii le exersăm fără public. Ar trebui să mai lucrăm la ele până să le scoatem „pe piaţă". Oricum aprecierea ne-am caştigat-o prin interpretarea unor cover-uri extrem de cunoscute şi îndrăgite, pe care lumea le cântă împreună cu noi.

Ce-i place

„Îmi place electronica şi mai meşteresc din când în când pentru aparatura pe care o foloseşte trupa. Îmi plac excursiile şi plimbările pentru că mă relaxează şi îmi creează poftă de viaţă. Îmi place să mă implic în proiecte pe care să le şi duc la bun sfârşit".

Ce nu-i place

„Nu îmi place să îmi propun să fac ceva într-o zi şi să nu îmi ajungă timpul să fac tot ce mi-am planificat. Sunt o persoană activă şi îmi place să mă pot împărţi, astfel încât să pot face cât mai multe lucruri. Nu îmi iese întotdeauna, din păcate".

Profil

Născut. 21 septembrie 1986, Braşov

Studii. Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Universitatea „Dimitrie Cantemir"

Familie. Necăsătorit

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite