PORTRET Sebastian Mititelu vrea să ajungă în elita dansului sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar un an, tânărul a reuşit să se remarce la numeroase concursuri de profil şi este hotărât să ajungă în elita dansului mondial.

Sebastian spune că este pasionat încă din copilărie de dans şi că asta l-a determinat să-i roage pe părinţi să-l înscrie la o şcoală profesionistă.

El este conştient că practicarea dansului sportiv îi oferă numai avantaje, precum disciplina, performanţa şi capacitatea de a munci în echipă. „Dansul este spectaculos, este relaxant, deoarece muzica te face să simţi şi să cânţi ritmul, dar şi să te bucuri de publicul care îţi răsplăteşte munca cu aplauze", a spus Sebastian.

Olimpic la limba română

image

Chiar dacă lecţiile de dans îi ocupă o bună parte din timpul zilei, Sebastian este conştincios la şcoală şi este chiar şi olimpic la română. „În fiecare an particip la olimpiade, dar în clasa a V-a am avut cel mai bun rezultat, şi anume, locul şase pe judeţ", a explicat elevul.

Până acum, Sebi a participat la 26 de competiţii naţioanale şi internaţionale. Locul II la Festivalul Naţional de Dans Sportiv din Galaţi, locul I la Cupa Argessis din Piteşti, locul III la Cupa Contesina Bucureşti, locul IV la Cupa „Mirajul dansului" Sibiu şi acelaşi loc la competiţia Dancemasters Bucureşti sunt doar câteva trefeele şi medaliile câştigate de Sebi, împreună cu fosta lui parteneră de dans, Miruna Bejenaru, dar şi cu actuala parteneră, Diana Serb.

Întotdeauna aştept cu nerăbdare să intru în ring cu partenera mea. Emoţii desigur că există. Chiar dacă ne concentrăm pe ce avem de făcut tot avem emoţii.

În ring, concentrarea este maximă, moment în care nu mai există decât muzica, ritmul şi noi, iar la final aplauzele publicului ne aduc înapoi în realitatea ringului de dans", povesteşte tânărul.

image

 Speră să ajungă finalist mondial

Chiar dacă nu ştie care va fi meseria pe care ar vrea să o îmbrăţişeze după studii, Sebi ştie clar că de dans sportiv nu se va lăsa. El şi-a propus ca, peste câţiva ani, să poată ajunge printre semifinaliştii sau chiar chiar finaliştii mondiali.

De aceea, tânărul are o mulţime de idoli. „Îi urmăresc cu drag pe Michael Malitowski care dansează cu Joana Leunis, la Riccardo Cocchi împreună cu Yulia Zagoruychenko şi Bryan Watson pe secţiunea dansurilor latino-americane.

Pe secţiunea dansurilor standard, mă gândesc la Paulo Bosco şi Silvia Pitton, Evgeny Moshenin şi Genny Favero, dar şi la Marius Hiruta, care dansează împreună cu partenera sa, Andra Trasnea", a ţinut să-i enumere Sebi.

image

Întrebări şi răspunsuri:

Care sunt stilurile tale de dans preferate?

Eu iubesc toate stilurile de dans. Slow fox-ul îmi place pentru că e un dans liniştit, elegant, fluid şi implică foarte multă muncă, iar jive-ul îmi place deoarece e foarte energic, te face să gândeşti rapid şi să te coordonezi foarte bine cu partenera de dans.

Cât de important este să te potriveşti cu partenerul?

Noi doi avem aceleaşi obiective, ceea ce este un lucru primordial în dansul sportiv de performanţă. Este foarte important să ne susţinem reciproc când avem emoţii sau nu ne simţim bine, câci fără o astfel de relaţie pozitivă nu poţi face performanţă.

Ce-i place:

image

Timpul liber îmi place să-l petrec cu familia sau cu prietenii jucând baschet, mergând la film, la Parc Aventura sau la carting, dar şi uitându-mă la cei mai buni dansatori ai lumii".

 Ce nu-i place:

Cel mai tare mă deranjează oamenii care nu apreciază timpul şi îl irosesc făcând lucruri neimportante doar pentru a pierde vremea. Nu-mi plac oamenii leneşi, dar nici cei pe care nu te poţi baza".

Profil

Născut: 30.12.1997, Sulina, Tulcea

Familie: părinţi şi are o soră

Studii: elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală Nr. 2, Râşnov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite