PORTRET George Gabor este cel mai valoros luptător din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 16 ani practică luptele greco-romane şi a obţinut performanţe remarcabile, la o categorie superioară de vârstă, având în palmares 17 medalii.

George Gabor a început să practice luptele greco-romane în mai 2008, dar a renunţat pentru o perioadă la acest sport, după o ceartă cu antrenorul. Însă, adolescentul a revenit în forţă după o scurtă perioadă şi a fost obligat să ia parte relativ repede la competiţii oficiale.

Nu am avut prea mult timp de pregătire la dispoziţie. Am intrat rapid la concursuri, iar la început mi s-a părut cam dificil. Însă, mi-a plăcut mult şi mă antrenam din pasiune.

Mă pregăteam intens şi în vacanţa de vară. Tot timpul mă antrenam suplimentar, fiindcă eram conştient că doar prin acest sport mă pot realiza profesional", a menţionat George.

Extrem de serios şi muncitor, sportivul pregătit de antrenorul Horaţiu Albu are calităţi fizice native şi o forţă extraordinară. După opt luni de pregătire, George Gabor a cucerit prima medalie, de bronz, la Campionatele Naţionale pentru copii.

Întrucât nu are adversari de nivelul său la lupte greco-romane, George Gabor este nevoit să participe la competiţii de lupte libere, la categorii superioare de vârstă. Înaintea concursurilor, băiatul face sacrificii uriaşe, fiind nevoit să slăbească 6-7 kilograme, într-o singură săptămână.

Din păcate, nu avem posibilitatea materială să ne asigurăm cele mai bune condiţii de nutriţie, pentru refacerea organismului. La acest capitol suferim cel mai mult", este de părere sportivul, care câştigă medalii pe bandă rulantă, în ciuda faptului că se antrenează într-o sală de cinci pe zece metri, din Teliu.

Performanţă uriaşă

Chiar şi în aceste condiţii, George Gabor a devenit un nume respectat în luptele greco-romane din ţara noastră, obţinând performanţe remarcabile chiar luna aceasta. Băiatul din Teliu a participat, în perioada 6-8 mai, la Reşiţa, la Turneul Internaţional pentru lupte greco-romane.

Deşi este cadet, George a concurat la categoria destinată juniorilor şi a câştigat medalia de aur. Până la finală, tânărul a eliminat din competiţie sportivi din Polonia şi Ungaria. În finală, a învins un sportiv care face parte din lotul naţional al României.

Pe viitor, îmi doresc să fiu sănătos şi să nu am parte de accidentări serioase. Vreau să fac performanţă la toate categoriile de vârstă şi să duc, cu onoare, numele Braşovului peste hotare. Sunt conştient că trebuie să rămân la fel de serios şi determinat, întrucât doar prin multă muncă pot ajunge acolo unde mi-am propus", a completat George Gabor.

 Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

Îmi doresc să particip şi să am rezultate notabile, la Campionatele Mondiale şi apoi la Europene, pentru cadeţi. Acele competiţii sunt foarte importante şi îmi doresc să mă întorc măcar cu o medalie.

Părinţii au fost alături de tine?

Chiar dacă practic un sport dur, de contact, familia m-a susţinut tot timpul. Părinţii nu mi-au interzis niciodată să merg la lupte. Chiar mai mult, au fost alături de mine şi m-au încurajat mereu, chiar şi atunci când veneam dezamăgit de la anumite concursuri.

 

Ce-i place

Când am timp liber, merg la un prieten şi ne jucăm pe calculator. Îmi place foarte mult să mă uit la wrestling. Filmele de comedie şi desenele animate sunt preferatele mele. Sunt mort după cartofii prăjiţi, deşi nu prea am voie să mănânc aşa ceva"

Ce nu-i place

Nu-mi place să mă uit la ştiri, mi se par foarte plictisitoare. Detest să fiu minţit şi nu-mi place să mănânc orez. Nu-mi place să ascult muzică populară. Urăsc să merg cu autoturismul fiindcă am rău de maşină. Însă, din păcate, când plec la competiţii fac ore întregi pe drum", a încheiat George.

PROFIL

Născut. 2 decembrie 1994, Braşov.

Familie. Părinţi, are o soră mai mică.

Studii. Elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Teliu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite