PORTRET Luiza Bogdan: „Când îţi doreşti enorm ceva, universul lucrează pentru tine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luiza Bogdan Foto: arhivă personală
Luiza Bogdan Foto: arhivă personală

Acesta este motto-ul după care se ghidează Luiza Bogdan, tânăra jurnalistă care a ajuns, în numai şase ani, de la microfonul radioului, la pupitrul ştirilor de la Antena 1.

Dacă cineva consideră că este uşor să faci carieră în jurnalism, se înşeală amarnic. Dacă îţi doreşti să faci lucruri de calitate, nu poţi să sari etape, nu te poţi instala pe un scaun şi gata, te dai jurnalist.

Trebuie să faci multe sacrificii, însă meseria aceasta este frumoasă, dacă o faci cum trebuie", declară Luiza.

Actuala prezentatoare de la Antena 1 a fost atrasă de jurnalism încă din adolescenţă. Tânăra se uita cu plăcere la ştirile din sport şi era pasionată de handbal, sport pe care l-a practicat timp de aproape opt ani, fiind legitimată la CS Dinamo Braşov. În 2004, Luiza a debutat în mass-media la Radio 21 Braşov. Apoi, a urmat direct televiziunea.

Drumul de iniţiere al Luizei în jurnalism nu a fost numai lapte şi miere, însă momentele de debut rămân unice. „La radio veneam prima şi plecam ultima. Pentru o vreme am făcut radio şi TV, în paralel.

Dimineaţa eram la microfon, iar după ora 10.00 plecam la Antenă, pe teren. După un an de alergătură a venit oferta celor de la Pro TV. Urma să lucrez pentru un jurnal de ştiri cu acoperire naţională şi normal că am acceptat imediat propunerea", îşi aminteşte braşoveanca.

Luiza Bogdan, pe gazonul din Ghencea Foto: arhivă personală

Sportul, pasiunea vieţii

Ca reporter la Pro TV Braşov, Luiza a făcut multe ştiri despre incendii, accidente sau crime, însă era departe de ceea ce-i plăcea cel mai mult: jurnalismul sportiv. Propunerea de a prezenta ştirile sportive a venit în momentul oportun.

Eram de mai bine de un an la Pro TV Braşov şi-mi doream ca, pe lângă accidente, incendii sau crime să mai merg şi pe un stadion. Nu mi-a luat mai mult de o secundă să accept oferta celor de la Antena 1. Aşa se întâmplă în viaţă, hotărârile importante le iei în fracţiuni de secundă", povesteşte tânăra.

Ajunsă în Bucureşti, la numai 23 de ani, Luiza a simţit pe propria piele diferenţele dintre televiziunea din provincie şi cea din capitală.

Oraşul era, parcă, mult prea mare, traficul infernal, oamenii pe stradă circulau în valuri, iar redacţia televiziunii era mult mai mare faţă de cele în care lucrasem", spune Luiza.

Luiza Bogdan

Urmărire ca în filme

În cei şase ani de carieră profesională, Luiza a trăit experienţe unice, însă una dintre ele   i-a rămas vie în memorie, până în ziua de azi.

Un material special l-am realizat ca reporter. Am luat parte la o urmărire ca în filme, pe Valea Prahovei. Un tată îi furase fostei soţii copilul şi încerca să scape de maşina în care se afla mama, gonind pe DN 1.

Imediat cum am aflat, am intrat şi noi în acţiune. Întrucât operatorul conducea maşina în care ne aflam, am luat camera şi am filmat atât maşina din faţă, în care se afla tatăl, cât şi cea din spate, în care era mama.

Ulterior i-am luat un interviu tatălui şi l-am văzut pe copil foarte bucuros, fiindcă se afla lângă părintele pe care nu-l mai văzuse de mult timp", îşi aminteşte Luiza Bogdan.

 Întrebări şi răspunsuri

Luiza Bogdan

Cât de greu ţi-a fost să ajungi unde eşti acum?

Au fost ani în care nu am avut timp să-mi văd prietenii, iar anii de facultate parcă au trecut pe lângă mine. Când terminam cursurile, colegii mergeau la un suc, iar eu la o ştire. Când alte fete erau în club, eu mă trezeam noaptea la 2.00, să filmez câte un accident în care mureau tineri pentru că „zburau" cu 150 km/oră.

Care sunt cele mai haioase întâmplări?

În Ajunul Crăciunului trecut, am intrat în direct fără lavalieră. Altă dată, eram pe teren şi mi se transmitea că intru în direct în zece secunde, iar lângă mine copii şi adulţi prea veseli făceau diferite semne.

Ce-i place

În timpul liber îmi place să citesc, să merg cu prietenele la o cafea sau să fac mişcare. Îmi place sportul în general, dar practic doar handbalul, schiul, înotul şi tenisul. Totodată, ador să mă joc cu nepoţelul meu, Bogdan. Îmi place şi salata de ton", precizează Luiza.

Ce nu-i place

 „Nu-mi plac oamenii răi, care îţi spun un lucru atunci când te văd, apoi rostesc altceva după ce pleci. Detest minciuna şi mincinoşii. Totodată, nu sunt pasionată deloc de cumpărături", a conchis tânăra.

Luiza Bogdan, în timpul emisiunii Football Inclusive Foto: arhivă personală

PROFIL

Născută. 16 mai 1985, la Braşov.

Studii. Facultatea de Educaţie Fizică si Sport şi cea de Comunicare şi Relaţii Publice

Familie. Necăsătorită, are o soră.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite