PORTRET Daniela Vlase este cea mai tehnică luptătoare din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra karatistă de 15 ani are în palmares 31 de medalii, dintre care şapte de aur, 12 de argint şi 12 de bronz, fiind desemnată, anul trecut, cea mai tehnică sportivă în acest domeniu.

Aventura Danielei Vlase în sporturile de contact a început în 2006, iar fata a avut ca model o vecină din bloc. „O vecină făcea karate şi mi-a stârnit curiozitatea. Am vrut să văd despre ce este vorba şi îmi doream să ajung şi eu ca ea. Nu mi s-a părut greu, chiar mi-a plăcut foarte tare încă de la început", îşi aminteşte sportiva.

Braşoveanca a participat la primul ei concurs de karate la doar câteva luni de la iniţierea în acest sport. „A fost o competiţie locală, Cupa WSDA, la care am cucerit două medalii, la kihon şi kumite. Am fost foarte mândră şi-mi amintesc cu mare plăcere de primele mele performanţe în karate", povesteşte Daniela.

Pentru karatista de la poalele Tâmpei au urmat competiţii cu un grad mult mai ridicat de dificultate. La „Judgment Day", în 2009 şi 2010, Daniela a câştigat aurul, la kata pe echipe, şi a terminat pe locul III la kata simplu. Apogeul a fost atins de Daniela în 2010, an în care a fost aleasă cea mai tehnică practicantă de karate, din Braşov. În prezent, sportiva deţine centura maro de 1 KYU.

Chiar dacă a avut parte de multe satisfacţii, adolescenta a avut momente în care a cochetat cu ideea de a renunţa la acest sport. „Chiar la început am vrut să mă las de karate.

Antrenorul meu era Dragoş Chiru, dar am fost nevoită să fac câteva şedinţe de pregătire cu alt antrenor şi nu mi-a plăcut deloc. Până la urmă a revenit sensei Dragoş Chiru şi am continuat", declară tânăra.

Amintiri plăcute

Chiar dacă prietenii Danielei au fost sceptici în legătură cu viitorul fetei în karate, sportiva nu a renunţat la sporturile de contact.

Prietenii râdeau de mine fiindcă practicam karate şi credeau că nu pot face performanţă. Însă, cel mai important, părinţii au fost alături de mine şi m-au susţinut permanent", crede Daniela, care îşi aminteşte şi momentele plăcute din cantonamente:

Când am împlinit 14 ani, mi-am ţinut ziua în cantonament şi a fost extrem de plăcut. Totodată, la o competiţie pe care am avut-o la Bran, după o zi extenuantă de antrenamente, am făcut o petrecere în cantonament, îmrpeună cu cea mai bună prietenă a mea, Miruna Vlaicu. Mă înţeleg foarte bine cu toţi colegii".

Daniela are un program strict de pregătire. Aceasta se antrenează circa cinci ore pe săptămână, iar înaintea unui concurs şedinţele săptămânale durează şapte-opt ore.

Vreau să particip la Campionatul Mondial şi sunt conştientă că trebuie să mă pregătesc foarte bine. În viitor îmi doresc să devin antrenoare de karate", a completat Daniela Vlase.

 Întrebări şi răspunsuri

Ce reprezintă acest sport pentru tine?

Luptele de contact sunt jumătate din viaţa mea. Practic, adorm şi mă trezesc cu gândul la acest sport. Nu mi-aş mai imagina viaţa fără karate. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi nu aş renunţa pentru nimic în lume la karate. Mă identific cu acest sport.

Cum se împacă şcoala cu sportul de performanţă?

Sunt abia la început la Colegiul „Emil Racoviţă", dar încă nu m-am acomodat cu acest liceu. Nu este uşor, dar sunt conştientă că trebuie să fiu serioasă şi profesionistă atât la karate, cât şi la şcoală. Mi-aş dori, însă, să am parte de mai multă înţelegere din partea profesorilor.

Ce-i place

„Îmi place foarte mult să mă uit la filme de groază în cantonamente, împreună cu colegele. Ador să mă dau cu rolele, să mănânc pizza şi să ascult orice fel de muzică, mai puţin manele. Îmi place să-mi petrec timpul liber prin parcuri, alături de cei dragi", a precizat sportiva.

Ce nu-i place

„Sunt foarte pretenţioasă la mâncare, nu-mi place ciorba de burtă deloc, mi se face rău numai de la miros. Urăsc când oamenii nu spun în faţă ceea ce au de zis. La şcoală nu-mi plac Logica şi Fizica, dar nu am nimic cu profesorii", a menţionat Daniela.

 

PROFIL

Născută. 11 iulie 1995, la Braşov.

Studii. Elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Emil Racoviţă".

Familie. Părinţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite