Gabriel Rotaru întreţine atmosfera la nunţi şi botezuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Stelian Grăjdan
Foto: Stelian Grăjdan

Braşoveanul cântă muzică de toate genurile, iar acum se pregăteşte să îşi lanseze şi un album propriu. 

Gabriel şi-a descoperit pasiunea pentru muzică din copilărie, dar nu s-a gândit niciodată că va câştiga bani de pe urma ei. „La vârsta de opt ani am început să cânt la mandolină. Tata m-a dat la Palatul Copiilor şi am urmat muzica uşoară, cu domnul Ioan Pancea, timp de zece ani, până în anul 2000. Am făcut cursuri de muzică instrumentală şi am învăţat să cânt la chitară, baterie şi orgă, dar am făcut şi canto. Tot în acea perioadă, am început să lucrez, fiindcă aveam nevoie de bani şi nu mi-a trecut prin cap că aş putea să fac ceva cu muzica", îşi aminteşte Gabriel.

Din bucătar a devenit cântăreţ

Fiindcă s-a şi căsătorit, braşoveanul a trebuit să-şi întreţină familia, astfel că s-a apucat să facă un curs de bucătar. După terminarea lui, a lucrat prin diverse restaurante. Totuşi, nu a putut renunţa la muzică şi, în 2006, s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, Secţia Pian. Tot în acel an, Gabriel şi-a schimbat şi meseria şi a aflat că poate trăi şi din muzică.

Patronul hotelului unde lucram mi-a propus să cânt de Revelion. Pentru mine a fost ca o ranpă de lansare şi am început să cânt în fiecare an la acel hotel", spune tânărul.

Lumea l-a văzut, l-a plăcut şi încet încet, Gabriel a început să fie solicitat să cânte la diferite evenimente. Între timp, braşoveanul a absolvit şi Şcoala Populară de Artă şi, împreună cu soţia lui, a conceput un adevărat program artistic atât pentru nunţi, cât şi pentru botezuri. „Cânt vocal şi la orgă orice fel de muzică, începând de la cea uşoară până la cea ambientală. Cele mai multe piese pe care le interpretez sunt în limba română şi italiană. În pauza programului, atmosfera este întreţinută de soţia mea, care este DJ. Întreg programul durează şi câte 14 ore, dar important este la lumea să fie mulţumită", spune tânărul.  Chiar dacă la ora actuală, sunt foarte mulţi cântăreţi sau formaţii care întreţin atmosfera la nunţi şi botezuri, Gabriel spune că „toată lumea are loc pe piaţă".

Vrea să îşi lanseze un album

Cântăreţul lucrează acum şi la un album, pe care intenţionează să îl lanseze în primăvara viitoare. „Albumul va conţine 12 piese de muzică uşoară, toate compuse de mine. Lucrez la ele din iarna trecută şi aş vrea ca la una dintre melodii să fac şi un videoclip, care să fie promovat pe toate posturile da radio şi televiziune de specialitate", spune braşoveanul.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vă întreţineţi vocea?

Folosesc tratamentul clasic. Nu beau lichide reci vara şi îmi fac un cocktail cu ou, lapte şi miere, care este foarte bun pentru gât.

Care este cel mai haios moment de care aţi avut parte la o nuntă?

Am cântat pe bonuri de masă. A venit un nuntaş să facă dedicaţii şi, la un moment dat, a rămas fără bani. Când s-a uitat în portofel şi a văzut că este gol, mi-a dat bonurile. Mi-a zis că am nevoie şi de mâncare. Momentul a fost unul amuzant.

Ce-i place:

 „Îmi place muzica şi arta culinară. Cel mai mult îmi place piureul de spanac cu ochiuri. Îmi place să mă plimb cu soţia mea, să ascult o muzică bună, să mergem în vizită la prieteni şi să stăm, să povestim şi să glumim", spune Gabriel.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place minciuna, nu-mi place să fiu înşelat, nu-mi plac oamenii care nu sunt parolişti, nu-mi place să mă uit la emisiuni politice şi nu-mi plac oamenii care nu sunt punctuali", afirmă cântăreţul.

Profil.

Născut. 16 iunie 1979, Braşov

Studii. Şcoala Populară de Artă Braşov

Familie. Căsătorit

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite