PORTRET Florin Pal este inginer proiectant în construcţii metalice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Pal a fost voluntar la Crucea Roşie
Florin Pal a fost voluntar la Crucea Roşie

Când era mic, Florin vroia să devină şofer de tir, dar sora lui l-a îndrumat către o facultate.

Florin, de 29 de ani, îşi dorea atât de mult să lucreze cu camioanele şi să le conducă încât a dat admitere la Liceul Auto din Braşov. „Din păcate, nu mi-am realizat visul, fiindcă sora mea mi-a spus că, decât să stau toată ziua murdar de vaselină, mai bine mă duc la facultate.

Aşa că m-am dus la Colegiul Universitar Tehnic. Mi-am continuat studiile la Facultatea de Autovehicule Rutiere. Din păcate, nu am avut bani să o termin şi m-am angajat", spune Florin.

Cea mai frumoasă lucrare a mea a fost o scară elicoidală, pe care am montat-o la un mall din Bucureşti. Scara are 6 metri înălţime şi un diametru de 3 metri.

Treptele sunt în aer, nu au nicio susţinere şi toată balustrada e din sticlă. Toată lucrarea are o greutate de două tone, însă a ieşit foarte bine, chiar dacă am muncit la ea o lună şi jumătate", spune Florin.

 Tânărul spune că ar pleca în străinătate dacă şi-ar găsi un job în domeniu. „Mi-ar plăcea să lucrez tot pe profil industrial, pe confecţi metalice, mai ales că stăpânesc foarte bine proiectarea 3D", spune Florin.

Florin Pal

Voluntar la Crucea Roşie

De-a lungul timpului, braşoveanul s-a ocupat şi de proiecte de voluntariat şi aproximativ opt ani de zile a colaborat cu cei de la Crucea Roşie. „A fost o perioadă foarte frumoasă, fiindcă pe lângă muncă era şi distracţie. Ieşeam pe stradă şi strângeam fonduri pentru casele de copii.

Le cumpăram micuţilor dulciuri şi jucării. Aveam proiecte şi pentru copiii ai căror părinţi nu aveau bani să îi trimită în tabără, iar noi îi ajutam cu bani. Nu i-am uitat nici pe bătrâni, cărora le duceam pachete cu alimente", îşi aminteşte Florin.     

Întrebări şi răspunsuri

Dacă ar fi să o iei de la zero, ai mai merge de drumul asta?

Nu cred. Am momente în care mă întreb cine m-a pus să mă fac inginer. Muncesc foarte mult. Când sunt la firmă lucrez opt ore, iar când plec în delegaţie, muncesc până mă întorc acasă.

De ce ai renunţat la voluntariatul de la Crucea Roşie?

Am renunţat fiindcă începusem serviciul şi nu mai aveam timp şi pentru asta. Am fost voluntar la Crucea Roşie doar în perioada liceului şi a facultăţii.

Profil.

Născut. 27 ianuarie 1981, Braşov.

Studii. Colegiul Universitar Tehnic Braşov.

Familie. Necăsătorit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite