PORTRET Dalma Kovacs este vocea de aur de la poalele Tâmpei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dalma este un exemplu pentru mulţi tineri din oraşul de la poalele Tâmpei. Solista şi-a creat un nume în showbiz încă din 2007, iar timp de trei ani consecutiv a participat la selecţia naţională pentru Eurovision.

Fire veselă, curioasă, perseverentă, dar mai ales talentată, braşoveanca Dalma se bucură de o carieră muzicală care a început cu dreptul.

Tânăra a fost atrasă de notele muzicale încă din copilărie. „De mică eram cântăreaţa de la grădiniţă şi de la şcoală. Învăţătoarea îmi dădea, la diversele evenimente, ocazia să cântă singură", îşi aminteşte Dalma.

Paşii spre cariera muzicală i-au fost îndreptaţi de către familie. „La noi în casă se auzea muzică mereu. Toţi membrii familiei cântă la chitară şi cu vocea foarte bine. Momentele cele mai frumoase le-am trăit atunci când ne adunam toţi în camera mică şi cântam împreună", a mai spus braşoveanca.

image

„Produs" al Şcolii Populare de Arte

Pentru că talentul ei era evident şi promitea să ajungă o adevărată artistă, mama sa a înscris-o la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu" din Braşov.

Profesoara Cristina Bălan reprezintă pentru mine o profesoară de excepţie care ne-a învăţat, în afară de cântat, să ne şi comportăm ca nişte artişti profesionişti", mărturiseşte Dalma Kovacs, cea care a ajuns astăzi o solistă de succes.

image

Tânăra a lucrat timp de trei ani cu profesoara care a introdus-o în lumea diferitelor genuri de muzică, ceea ce a ajutat-o foarte mult în carieră. După numai câteva cursuri de canto, talentul şi implicarea i-au adus Dalmei şi primele premii. Doi ani la rând s-a remarcat la Festivalul „Ploaia de stele", şi tot de două ori a participat şi la Festivalul „Gaudeamus", unde a obţinut premiile II şi III.

image

Până acum, Dalma a cântat atât solo, cât şi în formaţii şi recunoaşte că fiecare experienţă a ajutat-o într-un fel să ajungă unde este acum. „Cântam în cel mai frumos club de jazz din Braşov, împreună cu Codruţ Bîrsan şi până la urmă am ajuns solista trupei «Vertigo», cu care am cântat în multe oraşe ale ţării şi pe scene mari", a spus renumita solistă.

image

„Faimoşii", bilet de intrare în showbiz

image

Dalma a reuşit să-şi creeze un nume odată cu participarea la emisiunea „Faimoşii", în 2007. „M-a văzut toată ţara, iar după ce am câştigat, am colaborat cu Marius Moga şi între timp am început să lucrez cu faimosul grup de comedie Divertis.

Nici în vise nu mi-aş fi închipuit că voi lucra cu ei vreodată", mărturiseşte Dalma Kovacs. Imediat ce a intrat în lumea showbiz-ului, braşoveanca a colaborat cu nume cunoscute, precum compozitorii: Marius Moga, Eduard Carcota, Omar Secada (Mandinga), Cornel Ilie şi Liviu Elekes.

Dalma s-a remarcat cu vocea sa puternică, flexibilă şi cu pronunţia perfectă a limbii engleze trei ani consecutivi la selecţia naţională pentru Eurovision, unul dintre cele mai mari concursuri muzicale.

În 2009 a participat cu melodia „Love was never her friend", compusă de Marius Moga, în 2010 a cântat melodia „I'm Running", de Cornel Ilie, iar anul acesta cu „Song for him", de Liviu Elekes.

image

Întrebări şi răspunsuri:

Care au fost/sunt solistele care te-au inspirat/te inspiră?

La început îmi plăceau foarte, foarte mult Whitney Houston şi Christina Aguilera, iar acum, pe primul loc este Ella Fitzgerald, mama improvizaţiei în jazz.

Cum ţi s-a părut la selecţia Eurovision?

Fiecare experienţă te ajută cu ceva. Eurovisionul m-a învăţat să îi respect pe ceilalţi concurenţi şi chiar să mă împrietenesc cu ei. Mi-am făcut mulţi prieteni prin acest concurs. Impresia totală pe care mi-am făcut-o este că cel mai mult contează piesa compusă, dar mai importantă este, bineînţeles vocea.

 

Ce-i place:

„Îmi place să mă uit la filme de comedie, să citesc bestseller-uri şi să călătoresc. Pasiunea mea cea mai mare este câinele meu, Leo".

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac oamenii care nu sunt profesionişti în ceea ce fac, dar se dau rotunzi că ei, de fapt, sunt cei mai tari. Nu-mi place întrebarea asta".

Profil:

NĂSCUTĂ: 18.05.1985, Braşov

FAMILIE: părinţi şi are un frate

STUDII: Facultatea de Litere, Secţia Engleză-Maghiară, din cadrul Universităţii Transilvania Braşov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite