Braşov: Andreea Muntean vrea s-o întreacă pe Gabi Szabo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decursul unui an, tânăra atletă a participat la aproximativ 15 concursuri de atletism, în urma cărora a câştigat două medalii valoroase.

Fire energică şi extrem de ambiţioasă, Andreea a fost apreciată de profesorii din şcoala generală drept un copil ce promite să ajungă o mare sportivă.

După ce am câştigat un concurs de atletism pe zonă, doamna învăţătoarea mi-a recomandat să merg mai departe la un liceu sportiv, ca să mă antrenez şi să demonstrez că sunt cea mai rapidă", mărturiseşte fetiţa.

Viaţa micuţei Andreea s-a schimbat în clasa a V-a, când a devenit elevă a Liceului cu Program Sportiv din Braşov. De atunci, competiţiile sportive, medaliile şi diplomele s-au ţinut lanţ. „Am avut noroc cu domnul profesor Lucian Braşoveanu, care a avut răbdare cu mine şi m-a încurajat să nu mă dau bătută. De la el am învăţat că trebuie să ies câştigătoare", a spus, cu bucurie, atleta. Într-un singur an, tânăra s-a antrenat din greu şi a evoluat foarte mult, în prezent fiind cea mai bună atletă din şcoală, la categoria de vârstă 9-11 ani.    

Chiar dacă are un program încărcat, contrar celorlalţi copii, Andreea reuşeşte să se împartă între şcoală, antrenamente şi competiţii. Pentru că îşi doreşte să fie cea mai rapidă sportivă, eleva se antrenează cel puţin două ore în fiecare zi.

  „În timpul şcolii am antrenamente trei zile pe săptămână, plus antrenamentele pe care le facem după ore. Chiar şi atunci când merg acasă mă antrenez, pentru că îmi doresc să fiu cea mai bună", a declarat sportiva.

image

Andreea păstrează cu sfinţenie două medalii pe care le-a câştigat anul acesta la Campionatele Naţionale de atletism pentru copii, organizate la Bucureşti. Medalia de argint, respectiv cea de bronz sunt adevăratele comori ale tinerei, la care, de acum înainte, doreşte să adauge numai medalii de aur. 

S-a îndrăgostit de atletism

Tânăra sportivă adoră ceea ce face şi îşi doreşte s-o întreacă în perfermanţă pe însăşi  atleta Gabriela Szabo. „Atletismul este concursul la care nu te poate fura nimeni, pentru că aici cronometrul şi linia de sosire vorbesc", a mai spus Andreea.

Andreea este hotărâtă să ajungă cea mai bună atletă din România, astfel încăt ştie exact ce facultate vrea să urmeze. „După ce termin şcoala o să mă înscriu la Facultatea de Sport.

Îmi place foarte mult Gabi Szabo, pentru că a fost o luptătoare, a câştigat mereu şi a dovedit că este cea mai bună atletă. Îmi doresc să ajung ca ea şi să reprezint România la marile concursuri sportive", a mărturisit tânăra atletă.

 

Întrebări şi răspunsuri:

Care a fost cea mai grea competiţie la care ai participat până acum?

Cel mai greu mi s-a părut primul concurs, la care am participat în 2009. Distanţa pe care trebuia să alergăm a fost de 7 kilometri. Atunci eram la început, nu mă antrenasem prea mult, aveam emoţii, am văzut că sunt 8.000 de persoane de toate vârstele care aleargă şi mi-a fost un pic frică. Totuşi, la concursul acela, organizat de Loteria Română, am ieşit pe locul 101.

Ai participat şi la Crosul „15 Noiembrie"?

Nu am participat anul trecut la acest cros, dar îmi doresc să alerg alături de oameni anul acesta. Am auzit că se încriu foarte mulţi oameni la acest cros şi sunt curioasă pe ce loc voi ieşi.

Ce-i place:

Îmi place foarte mult să mă plimb cu bicicleta. Îmi plac caii, pisicile, prăjiturile, mai ales savarina şi ciocolata", spune Andreea.

Ce nu-i place:

Nu-mi place să mănânc ciorbă de burtă. Nici sosurile prin mâncăruri nu prea îmi plac şi de aceea o rog pe mami ca mie să nu-mi pună aşa ceva în farfurie", declară atleta.

Profil

Născută. 13 aprilie 1999, Braşov.

Familie. Părinţi, o soră.

Studii. Liceul cu Program Sportiv Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite