Cinci porţi secuieşti vor fi construite în judeţul Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Sfântu Gheorghe alocă, la solicitarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, suma totală de 24.000 de lei, pentru realizarea, în acest an, a patru porţi secuieşti în satele Coşeni, Chilieni şi pentru expunerea unei astfel de porţi în oraşul Szeged (Ungaria).

Consiliul Local Sfântu Gheorghe, întrunit, joi, într-o şedinţă, a aprobat alocarea din bugetul local a sumei totale de 24.000 de lei pentru Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

În raportul de specialitate se precizează că Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a solicitat suma de 4.000 de lei pentru realizarea, în anul 2010, a patru porţi secuieşti în satele Coşeni, Chilieni şi suma de 20.000 de lei pentru expunerea unei porţi secuieşti în oraşul Szeged, Ungaria.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, menţionează, într-o scrisoare adresată primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, că Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, în parteneriat cu consiliile locale, şi-a propus dezvoltarea judeţului ca destinaţie turistică.

Potrivit sursei citate, unul dintre obiectivele propuse este creşterea numărului porţilor secuieşti, "emblema ţinutului", prin oferirea unui sprijin financiar celor care vor să investească în astfel de obiective, în vederea păstrării tradiţiilor culturale.

Astfel, se propune alocarea sumei de 4.000 de lei pentru realizarea, în anul 2010, a patru porţi secuieşti în satele Coşeni şi Chilieni.

Potrivit lui Tamas Sandor, un alt obiectiv este expunerea unor variante ale acestor porţi în diferite locaţii turistice din ţară şi din străinătate.

"În anul 2010, avem prilejul să expunem o asemenea poartă în oraşul Szeged (Ungaria), iar pentru realizarea acestui deziderat vă solicităm sprijin în vederea alocării sumei de 20.000 de lei, contravaloarea obiectivului cultural",  a subliniat preşedintele CJ Covasna, pentru mediafax.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite