Poliţişti locali din Predeal nu şi-au luat salariile de peste un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cinci poliţişti fac muncă voluntară după ce Consiliul Local a tăiat fondurile necesare plăţii salariilor.

„Noi am depus plângeri penale şi am atacat în instanţă şi hotărârile adoptate, dar nu le-a păsat. Nu ne-au alocat banii de salarii, dar au găsit de cuviinţă să plătească din bani de la buget un avocat, care să îi reprezinte în procesele pe care le-am deschis împotriva lor", spune Ştefan Călăican, şeful Poliţiei Comunitare Predeal.

În august 2010, consilierii locali au aprobat organigrama aparatului de specialitate al primarului, în care era trecut şi Compartimentul Poliţia Comunitară. „Cu toate acestea, la apariţia Legii poliţiei locale (155/2010), aceiaşi consilieri au decis, într-o şedinţă extraordinară desfiinţarea Poliţiei Comunitare, deşi, conform legii, aceasta trebuia reorganizată în Poliţia Locală, iar Instituţia Prefectului a solicitat din nou revocarea hotărârii, pentru motive de legalitate. Deşi am făcut propunerea în repetate rânduri, a fost respinsă, la fel ca şi proiectele pentru înfiinţarea Poliţiei Locale şi aprobarea înfiinţării Comisiei Locale de Ordine Publică", spune primarul Ionel Goidescu.

Bătaie de joc

În şedinţa Consiliului Local din februarie 2011, nu au fost aprobate în bugetul local sumele pentru plata salariilor poliţiştilor comunitari, care au deschis alte două procese împotriva consilierilor locali. „Am deschis două procese, pentru a-i obliga să înfiinţeze Poliţia Locală prin reorganizarea Poliţiei Comunitare şi să aloce din buget sumele pentru plata salarilor. În plus, am depus şi o plângere împotriva lor, pentru abuz în serviciu, iar plângerea se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, în cercetare", a mai spus Ştefan Călăican.

În urma acţiunilor deschise de poliţişti, consilierii locali au aprobat, în decembrie 2011, înfiinţarea Poliţiei Locale, dar nu şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Poliţiei Locale, fără de care aceasta nu poate funcţiona.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite