Bunurile confiscate din Brintex Braşov, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizie Oamenii legii au pus sigiliu pe depozit, iar patronul riscă până la opt ani de închisoare pentru evaziune. Poliţiştii de la Fraude continuă lupta cu evaziunea fiscală şi au început urmărirea penală în nouă dosare de evaziune. Prejudiciul total însumează 3,34 milioane de lei.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Braşov au finalizat, ieri, inventarierea bunurilor puse sub sechestru, săptămâna trecută, în depozitele frigorifice din Brintex 1 şi Brintex 2.

Este vorba despre aproape 400 de tone de produse şi preparate din carne, brânzeturi şi ouă, aflate în termenul de garanţie. Fiindcă sunt produse perisabile, o parte dintre ele au fost deja puse în vânzare, prin magazinele Arieşu şi Rapid, dar şi în alte magazine alimentare. Preţul de vânzare este unul stabilit de ANAF, raportat la preţul pieţei.

Acţiunea de la depozitele Brintex1 şi Brintex 2 a reprezentat o premieră la Braşov, fiindcă a fost pentru prima dată când poliţiştii au pus sechestru pe o cantitate atât de mare de mărfuri pentru recuperarea prejudiciului creat la bugetul consolidat al statului.

Agentul economic verificat de oamenii legii s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală şi riscă până la opt ani închisoare. Totodată, pe uşile depozitelor frigorifice s-a pus sigiliu şi vor rămâne închise o vreme.

Evaziune de peste 3 milioane de lei

Luna trecută, poliţiştii de la Fraude au întocmit referate cu propunere de finalizare a urmăririi penale în cinci dosare penale, în care şapte persoane sunt învinuite de evaziune fiscală.

Poliţiştii spun că, în perioada 2010-2011, acestea au reţinut şi nu au vărsat la bugetul consolidat al statului contribuţiile la asigurări sociale şi nu au înregistrat în totalitate veniturile obţinute din activitatea comercială derulată. Prejudiciul total este de 340.000 de lei. Pentru recuperarea acestuia, procurorii au pus sechestru pe bunurile imobile şi autoturismele învinuiţilor.

De asemenea, oamenii legii au început urmărirea penală faţă de alţi cinci braşoveni, în alte patru dosare penale de evaziune fiscală, în care prejudiciul total este de circa 3,4 milioane de lei.

Evaziunea fiscală a fost făcută între 2009 şi 2011, prin neînregistrarea veniturilor în contabilitate sau înregistrarea unor cheltuieli fictive, la comercializarea produselor agroalimentare, transport rutier, comercializarea materialului lemons, turism şi alimentaţie publică. Oamenii legii au reuşit să recupereze 30.000 de lei din prejudiciu, de la un singur agent economic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite