Braşov: Poliţist cercetat pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Un poliţist de la Biroul de Crimă Organizată din Braşov şi-a ratat cariera pentru câteva mii de euro.

Bărbatul lucra la serviciul care se ocupă cu infracţiunile de spălare de bani şi instruia angajaţii caselor de schimb valutar în vederea recunoaşterii bancnotelor false.

Poliţistul, care se pare că era pasionat de jocurile de noroc, s-a folosit de un proces verbal cu stampila poliţiei pe el, pentru a obţine sume de bani de la patronii de case de schimb.

Şi-a justificat cererea spunând că are nevoie de valută pentru organizarea mai multor operaţiuni de flagrant. În schimb a folosit banii în scop personal. Faptele sale au ieşit la iveală, după ce doi patroni de case de schimb valutar şi-au cerut banii înapoi. Poliţistul şi-a dat demisia începând cu data 1 iulie.

Aceasta a fost acceptată de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Între timp, a înapoiat şi banii pe care i-a folosit în scop personal. Cazul său este acum cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

S-a primit o sesizare referitoare la un lucrător de poliţie, iar dosarul a fost repartizat un procuror, pentru cercetări", ne-a declarat Monica Munteanu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite