Braşov: Poliţia Locală intră în funcţiune din februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea Poliţiei Locale a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. În ciuda aşteptărilor liderilor administraţiilor locale, legea nu comasează Poliţia Comunitară cu cea Municipală şi nu subordonează primarilor Poliţia Municipală.

otuşi, chiar dacă aceste aşteptări nu au fost împlinite, oficialii braşoveni sunt de acord că noua lege este bună, pentru că extinde atribuţiile poliţiştilor comunitari inclusiv în domeniul rutier, zonă în care pînă acum poliţiile comunitare se întâlneau cu nenumărate situaţii în care nu aveau competenţa să intervină. Practic, o parte a foştilor poliţişti comunitari vor avea atribuţii asemănătoare poliţiştilor din Inspectorate şi vor putea colabora mai uşor cu agenţii sau inspectorii în cadrul misiunilor.

Poliţia Locală braşoveană va funcţiona din februarie şi va avea structuri distincte pe şase domenii. În noua Poliţie Locală vor lucra şi inspectori ai Primăriei din domeniile respective.Viceprimarul Adrian Gabor a explicat că tot ce înseamnă verificare şi control va trece de la Primărie la Poliţia Locală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite