Poligonul de la Cincu, mărul discordiei între MApN şi primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Primăriile Cincu şi Şoarş se judecă cu Ministerul Apărării pentru 800 de hectare de teren pe care se întinde poligonul.

Poligonul de la Cincu este unul dintre obiectivele de interes NATO. Situaţia juridică a terenurilor, pe care se întinde acesta este însă neclară. Deşi primăriile au obţinut, după anul 2000, titluri de prioprietate pe sute de hectare de pădure, Ministerul Apărării Naţionale revendică suprafeţele în instanţă.

„Terenurile aferente poligonului aparţin judeţelor Braşov şi Sibiu. Există dosare în instanţă şi se fac expertize pentru stabilirea suprafeţelor care aparţin de Ministerul Apărării sau de localităţile Cincu şi Şoarş, pentru judeţul Braşov. Poligonul este de mare importanţă, iar problema trebuie soluţionată cât mai rapid", a declarat Ion Gonţea, prefectul judeţului Braşov.

Instanţa nu s-a pronunţat încă

Primăria Cincu se luptă în instanţă pentru 370 de hectare de pădure, pentru care Ministerul Apărării Naţionale cere anularea titlurilor de proprietate. „Pentru această suprafaţă s-a făcut amenajare silvică şi s-au dat titluri de proprietate. Pădurea aparţine, după aceste acte, localităţii. Deocamdată instanţa nu a formulat o decizie în acest caz", a explicat Ioan Tănase, primarul din Cincu.

Primăria Şoarş se judecă pentru o suprafaţă de 500 de hectare de pădure. „Din întreaga suprafaţă, de-a lungul timpului,  au fost preluate 2.113 hectare. Primăria mai deţine totuşi peste 500 de hectare de pădure, pe care Ministerul Apărării le revendică în instanţă", a explicat Ioan Timiş, viceprimarul din Şoarş.

Din suprafaţa totală pe care se întinde poligonul, 3.400 de hectare sunt pe aria localităţii Cincu, iar 2.600 de hectare aparţin administrativ de Şoarş.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite