Pârtiile noi din Poiana Braşov sunt finalizate. Se va schia de Crăciun şi la Predeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stratul de zăpadă măsoară zece centimetri
Stratul de zăpadă măsoară zece centimetri

Lucrările la domeniul schiabil din Poiana Braşov au fost finalizate. Totodată, şi verificările la noul telescaun de pe pârtia Lupului au fost finalizate. Sezonul de schi se deschide în 26 decembrie în Poiana Braşov dacă va continua să ningă.

În acest moment stradul de zăpadă în Poiana Braşov este de zece centimetri, dar zăpada nu este bătătorită. Vor fi pornite tunurile de zăpadă artificială, iar dacă vremea va rămâne rece de Crăciun se va schia pe toate pârtiile.
Acum se poate schia la înălţime mare pe pârtia Postăvarul şi se poate merge la săniuş pe pârtie Bradul. Începătorii care nu doresc adrenalină pot schia şi acum la baza pârtiei Bradul.

10,1 kilometri de pârtii noi

În total, din această iarnă, vor fi 23,9 kilometri de pârtii, în loc de 13,8 kilometri cât au fost iniţial. În staţiunea Poiana Braşov existau şapte pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Sub Teleferic, Drumul Roşu, Kanzel, Stadion, Bradul), trei feluri de instalaţii pe cablu (telecabinele Kanzel şi Capra Neagră şi telegondola Postăvarul Expres) şi cinci teleschiuri. Acum însă, domeniul schiabil este mai mare cu încă cinci pârtii ce însumează în total 10,1 kilometri, iar acestea fac legătura între pârtiile Lupului şi Ruia, între Lupului şi Postăvarul, Ruia şi Sulinar, Drumul Roşu şi Sub Teleferic şi între Lupului şi Stadionului. Totodată, pe Lupului şi pe Ruia au fost construite două noi instalaţii de telescaun.

Click pe poze pentru mai multe imagini

Foto: Stelian Grajdan

Gratis pentru micuţi

Totodată, edilii au decis ca micuţii să aibă mai multe facilităţi la instalaţiile de transport pe cablu, începând cu iarna aceasta. Astfel, copiii care au până în şase ani nu vor plăti nici un leu pentru folosirea acestor instalaţii, iar cei cu vârsta de până la 14 ani vor achita doar jumătate din costul cartelei.

Totodată, copiii care vor veni în grupuri organizate de cel puţin zece, vor mai primi o reducere de 50% din reducerea aplicată anterior, astfel că vor plăti doar 25% din costul cartelelor.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola va fi de 19 lei/călătorie pentru adulţi, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre va costa 30 de lei.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte, iar valabilitatea lor va fi până pe 30 aprilie. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte.

Este posibilă şi achiziţionarea de abonamente de două ore (55 de lei pentru adulţi, 35 de lei pentru copii), patru ore (85 de lei pentru adulţi, 50 de lei pentru copii), o zi întreagă (125 de lei pentru adulţi, 70 de lei pentru copii) sau zece zile (885 de lei pentru adulţi, 540 de lei pentru copii).

image

Click pe poze pentru a vedea imagini cu iarna care a poposit la Predeal

Se schiază şi la Predeal

Dacă temperaturile vor rămâne negative, la Predeal se va schia pe pârtia Clăbucet sosire, în weekend. În momentul de faţă stratul de zăpadă are aproximativ 20 de centimetri şi a început să fie bătută cu ratrack-ul.
La Predeal preţul unui echipament de schi sau al unei plăci este de 20-30 de lei pe zi. Un skipass de o zi poate fi cumpărat cu 121 de lei pentru adulţi şi 77 de lei pentru copii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite