Investiţii majore în domeniul schiabil din Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul are ca obiectiv pentru anul 2011 modernizarea domeniului schiabil din Poiana Braşov, proiect care se va finaliza până la sfârşitul anului.

Investiţia totală pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a domeniului schiabil din Poiana Braşov se ridică la circa 120 de milioane de lei, aproximativ 28 de milioane de euro.

Proiectul este susţinut din fonduri ale Ministerului Turismului şi din bugetul local al Primăriei Braşov. Investiţia prevede lucrări noi şi de reabilitare a domeniul schiabil existent, construirea unui lac de acumulare de 120.000 de metri cubi pentru înzăpezirea a 60 de hectare de pârtii, instalaţii de transport pe cablu, dezvoltarea infrastructurii conexe, energie electrică sau telecomunicaţii.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov va fi extins cu încă trei tronsoane de pârtii, iar transportul pe cablu se va prelungi cu două trasee. Conform proiectului, pentru realizarea comunicaţiei între operatorii şi supraveghetorii telefericelor, precum şi între staţiile importante de înzăpezire, pe lângă cablurile de medie tensiune va fi montat şi un cablu de fibră optică, care va permite transmisia de imagini video de pe munte. În acelaşi mod se va putea afla în timp real starea vremii sau a pârtiilor.

În prezent, în staţiunea Poiana Braşov există şapte pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Sub Teleferic, Drumul Roşu, Kanzel, Stadion, Bradul), trei feluri de instalaţii pe cablu (telecabina Kanzel şi Capra Neagră, telegondola Postăvarul Expres) şi cinci teleschiuri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite