Schi pe bicicletă, în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Skibike-ingul poate fi o alternativă la mountainbike, pe timp de iarnă. Foto: Bogdan Crăciun
Skibike-ingul poate fi o alternativă la mountainbike, pe timp de iarnă. Foto: Bogdan Crăciun

Amatorii de senzaţii tari pe timp de iarnă vor putea încerca pârtiile de schi din Poiana Braşov cu skibike, adică biciclete cu schiuri în loc de roţi.

Schiatul pe bicicletă este un sport cu totul nou pe pârtiile din România şi chiar şi din Europa, iar din acest sezon se va putea practica şi în Poiana Braşov. Pentru a-i convinge pe amatorii de senzaţii tari că este un sport extrem de atractiv, nişte întreprinzători braşoveni au devenit unici importatori de biciclete cu schiuri, de la o firmă specializată din Germania.

„Avem două modele, unul sport şi unul mai clasic. Bicicletele pot fi folosite în special pe pârtii care nu sunt foarte abrupt, dar şi pe altfel de tresee sau prin pădure", a explicat Sorin Tanasă, unul dintre importatori.

Model clasic şi model sport

Bicicleta cu schiuri este foarte asemănătoare celei clasice, cu roţi şi are mai puţin de nouă kilograme.
Are ghidon cadru, furcă, pedale şi chiar amortizor pe spate, iar în loc de roţi are două schiuri scurte care pot fi uşor demontate astfel încât bicicleta să poată încăpea în portbagajul maşinii. Modelul sport poate fi folosit cu uşurinţă pe pârtii mai accidentate, având suspensie şi pe faţă.

image

„Sunt multe pârtii de schi care sunt mai puţin abrupte şi, prin urmare, nu sunt atât de aglomerate. Aceste locuri sunt perfecte pentru skibike. Skibike-ingul este menit să lărgească gama sporturilor de iarnă şi nu trebuie văyut ca o înlocuire a schiului", a mai spus importatorul.

Modelul clasic costă 2.000 de lei, iar cel sport ajunge la 3.090 de lei. „Când va începe sezonul de schi le vom închiria turiştilor care vin în Poiana Braşov. Avem mai multe bucăţi, dar deocamdată nu am stabilit tariful la care le vom închiria. Aşteptăm să vină zăpada", a mai spus Sorin Tanasă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite