Scandal monstru în Piaţa Stupini! Comercianţii ameninţă cu blocarea DN13

0
Publicat:
Ultima actualizare:
control piata stupini
control piata stupini

Autorităţile din Braşov s-au dus în aceată dimineaţă să închidă Piaţa en-gros din Stupini, care funţionează ilegal de peste doi ani. Comercianţii din piaţă nu vor să părăsească incinta, deşi au fost somaţi în urmă cu şapte zile că vor fi evacuaţi.

UPDATE, ORA 11.00 După scandal, discuţii paşnice. În urma acestora s-a luat decizia ca pieţarii din Stupini să părăsească zona comercială, până când vor intra în legalitate. Potrivit reprezentanţilor CJPC, documentele arată că terenul din Stupini este o platformă auto, şi nu o piaţă. „Am avut o discuţie cu administratorul pieţei, dar nu o negociere. S-au emis nişte decizii de oprire temporară a activităţii, administratorul a nesocotit aceste decizii care i-au fost aduse la cunoştinţă legal. S-a ajuns la emiterea unei decizii de închidere pe o perioadă determinată a acestei locaţii, pe care la fel administratorul la fel a ignorat-o. Astffel că piaţa este plină astăzi, iar conform legii tot ceea ce se comercializează se confiscă. I s-a explicat administratorului că trebuie să intre în legalitate. Dacă săptămâna viitoare îmi prezintă autorizaţiile voi reveni asupra deciziei. Conform decomentelor aici se află o platformă auto şi nu o piaţă de desfacere“, a declarat Ionuţ Spătaru, directorul CJPC Braşov.

Activităţile pot fi reluate numai după ce administratorul pieţei va intra în comunitate. „După ce îşi îndeplinesc condiţiile, activitatea va fi reluată fără niciun fel de problemă din punctul nostru de vedere. Acum o săptămână au fost anunţaţi că funcţionează în legalitate şi că puteau să-şi strângă marfa până astăzi. După ce administratorul va reautoriza piaţa, activităţile comerciale se vor putea desfăşura în continuare“, a declarat Dorin Enache directorul DSV Braşov.

Administratorul pieţein se teme de comercianţii supăraţi

Administratorul pieţei se scuză că birocraţia l-au împiedicat să fie astăyi cu actele în regulă. „Avem autorizaţie de funcţionare eliberată de Primăria Braşov, valabilă pentru luna august. Mi s-a suspendat acest acord de funcţionare, am fost sancţionaţi de mai multe ori. În 2009 am cerut schimbarea de destinaţie din platformă auto în piaţă, iar recent am depus actele pentru autorizaţie, dar au rămas blocate la autorităţi“, a spus administratorul Pieţei Stupini, Ionel Mârzac.

Pe de altă parte, unii chiriaşi din piaţă spun că s-au încălcat doar câteva norme nesemnificative. „E adevărat că s-au încălcat câteva norme. De exemplu, nu au canalizări corespunzătoare, nu a fost apă curentă la anumite standuri, lucruri minore“, a declarat Costică Umbrărescu, chiriaş în Piaţa Stupini.

control piata stupini

CLICK pe poze pentru Galerie FOTO cu comercianţii protestari

Tone de fructe şi legume, lăsate să se strice

Comercianţii sunt dezamăgiţi şi spun că o să li se strice toată marfa. „Am carnet ne producător, am venit cu o grămadă de varză şi ceapă, iar acum risc să mi se strice. De doi ani vin aici şi niciodată nu s-a pus problema că nu aveam voie să vindem. Am venit cu marfa 400 de kilometri şi acum ce să fac cu ea? O las să se strice?“, s-a plâns comerciantul Marian Dolciu.

Cei care nu au înţeles că trebuie să părăsească piaţa o să li confişte marfa.

8.50 Talida Bendriş, reporterul Adevărul prezent la faţa locului, spune că intrarea în Piaţa Stupini a fost blocată până în urmă cu câteva minute. Comercianţii nu au lăsat autorităţile să intre în incinta pieţei. Până la urmă, două  maşini ale Comprest, au intrat în forţă. Cei mai recalcitranţi dintre pieţari au fost luaţi pe sus de jandarmi. Rămâneţi pe brasov.adevarul.ro. Vom reveni cu galerie foto de la faţa locului.

8.30 Scandalul nu este nou în Piaţa Stupini. La faţa locului sunt reprezentanţi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia Sanitar-Veterinată, Garda Financiară, Jandarmerie, Poliţie şi Poliţia locală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite