Faţă nouă pentru Piaţa Unirii şi Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşovului doreşte să obţină fonduri nerambursabile pentru a reabilita cele mai importante pieţe din oraş, monumente de importanţă naţională.

Pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă, reprezentanţii primăriei doresc să dea o nouă faţă locaţiilor de interes din Braşov. Pentru reamenajarea Pieţei Unirii şi reabilitarea Pieţei Sfatului, primăria doreşte să acceseze peste 10.000.000 de lei, din fonduri europene.

Primul proiect depus va fi cel care vizează lucrările care vor avea loc în Schei. Piaţa Unirii ar trebui să se transforme într-o zonă pietonală, care să semene cu Piaţa Sfatului.

„Vrem să facem din Piaţa Unirii o adevărată piaţă, nu parcare, cum este acum. Astfel, Piaţa ar căpăta o utilitate de spaţiu public. Totodată, în zonă ar trebui să se reconfigureze schema de circulaţie auto", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Lucrările, în valoare de 5.400.000 de lei, ar trebui să se desfăşoare pe o suprafaţă de 6350 mp. Municipalitatea estimează că modificările de aici ar creşte afluenţa de turişti cu 10%.

Piaţa Sfatului, reabilitată

Proiectul de reabilitare a centrului istoric cuprinde şi lucrări în Piaţa Sfatului. Primăria doreşte să solicite şi în acest caz peste 5.400.000 de lei, fonduri nerambursabile. Proiectul cuprinde lucrări de refacerea a pavimentului sau a reţelei de iluminat şi va fi depus abia anul viitor.

„La acest moment, suma este doar estimativă. Vorbim despre un monument de importanţă naţională care nu va suferi modificări de componenţă sau structură. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea acestui spaţiu, care atrage în fiecare an foarte mulţi turişti", a spus Sorin Toarcea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite