Fanfară, mici şi bere... ca să uităm de sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii au mâncat mici şi au băut bere, în acorduri de fanfară. Foto: Stelian Grăjdan
Braşovenii au mâncat mici şi au băut bere, în acorduri de fanfară. Foto: Stelian Grăjdan

Pentru ca toţi braşovenii să simtă „Zilele Recoltei", edilii au mai amenajat câteva pieţe, în care producătorii pot veni cu produse de sezon. Este şi cazul Pieţei de Chilipiruri de pe strada Mihai Viteazu, unde cumpărătorii poposesc la un pahar de bere şi câţiva mititei, însă nu pleacă cu sacoşele pline, pentru că preţurile sunt destul de piperate.

Pe strada Mihai Viteazu, de câteva zile răsună muzica de fanfară. Sărbătoarea recoltei nu a reuşit însă să adune în noua piaţă agroalimentară prea mulţi comercianţi, iar preţurile fructelor şi legumelor sunt comparabile cu cele din restul pieţelor din oraş.

image

În căutare de chilipiruri, braşovenii trec prin noua piaţă, însă nimeni nu pleacă încărcat.  Oamenii preferă să se oprească în preajma grătarelor cu mici şi cârnaţi tradiţionali, asezonaţi cu bere şi vin.

image
image

Pe o scenă generoasă, fanfara imprimă o atmosferă de petrecere  câmpenească, umbrită totuşi de sentimentul sărăciei, resimţit de tot mai mulţi braşoveni.

image

„Am crezut că voi da aici de preţuri mici, însă toate sunt destul de scumpe. Pentru noi, bătrânii, pensia nu mai ajunge pentru proviziile de iarnă. Ne mulţumim dacă avem ce mânca sau dacă avem cu ce plăti cheltuielile de la bloc", a spus Maria Grigore, o pensionară din Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite