Nadia Comăneci, Covaliu şi Patzaichin au semnat o petiţie pentru salvarea Complexului Sportiv din Poiana Braşov!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni braşoveni Dragoş Crăciun şi Vasile Ungureanu au organizat o amplă acţiune pentru păstrarea Complexului Sportiv Naţional din Poiana Braşov, în patrimoniul statului român.

Astfel, marile legende ale sportului românesc, cum ar fi Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Mihai Covaliu, Nicu Vlad sau Octavian Belu vor semna o petiţie care va fi trimisă la Guvern, prin care se solicită alocarea sumei de bani pentru despăgubirea proprietarilor.

Prin această campanie vrem să păstrăm complexul naţional sportiv din Poiana Braşov, în patrimoniul statului. Ne dorim ca autorităţile române să găsească o soluţie şi să salveze această bază sportivă care a făcut cinste României şi care a fost folosită de sute de campioni din sportul românesc“, a declarat directorul adjunct al Complexului Sportiv Naţional din Poiana Braşov, Dragoş Crăciun.

Cel mai mare complex sportiv naţional din România, cel din Poiana Braşov, este în pragul desfiinţării. Construit pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi, terenul pe care se află complexul sportiv a fost retrocedat de instanţă, în 2007, proprietarilor de drept, familia Tatuşescu.

De atunci, şi până în prezent, au existat patru negocieri între Agenţia Naţională pentru Sport şi proprietari. La un moment dat, în 2008, s-a ajuns la un acord, însă statul nu a mai dat suma respectivă de bani către proprietari, pentru a păstra Complexul Naţional în patrimoniul statului. 

În momentul de faţă, terenul pe care se află complexul sportiv este evaluat la 2,5 milioane de euro, bani pe care Asociaţia Naţională pentru Sport ar trebui să-i plătească familiei Tatuşescu.

În lipsa unui răspuns concret din partea forului naţional, proprietarii au scos la vânzare terenul, printr-un anunţ la mica publicitate, pe care vor să scoată un preţ de circa 200 de euro pe metrul pătrat.

Pe o suprafaţă totală de 22.000 de metri pătraţi, Complexul Sportiv Naţional include două hoteluri (Caraiman şi Olimpic), două săli de sport, un patinoar, stadion cu pistă de atletism, bază de recuperare, o sală de forţă şi o sală de haltere.

În acest moment există trei variante pentru despăgubirea moştenitorului şi, implicit, păstrarea complexului sportiv în patrimoniul statului. În primă instanţă, se ia în calcul o expropriere pe cauză de utilitate publică de către statul român. O altă variantă ar fi un schimb de terenuri la justă valoare, iar în ultimă instanţă acordarea unui anumit număr de acţiuni la Fondul Proprietatea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite