Amenzi de până la 6.000 de lei pentru pedarde şi pocnitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artificiile trebuie să aibă menţionate pe ambalaj categoria, dar şi instrucţiunile în limba română. Foto: Ionuţ Dincă
Artificiile trebuie să aibă menţionate pe ambalaj categoria, dar şi instrucţiunile în limba română. Foto: Ionuţ Dincă

Poliţia Locală avertizează braşovenii că va facea controale zilnice pentru a evita foplosirea ilegală a petardelor şi pcnitorilor, dar şi eventualele accidente.

„Dorim să atragem atenţia că nu o dată, utilizarea necorespunzătoare a petardelor, pocnitorilor şi artificiilor, mai ales de către copii, a dus la accidente grave. Un rol important în această perioadă îl au şi părinţii, pe care îi rugăm să-şi supravegheze şi mai atent copiii şi să nu-i încurajeze în a folosi astfel de obiecte şi în special cele produse artizanal", a declarat Ciprian Codescu, directorul Poliţiei Locale, citat de monitorulexpres.ro.

Locurile în care poliţiştii vor face controale sunt în special zona Brintex, Piaţa Astra (de unde, potrivit şefului Poliţiei Locale, anul trecut s-a confiscat cea mai mare cantitate de obiecte pirotehnice), dar şi în restul pieţelor agro-alimentare. ,

Conform legii, vânzarea obiectelor artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice persoanelor care nu au împlinit 18 ani se sancţionează cu amendă între 3.000 şi 6.000 lei. În funcţie de gravitatea faptei, atît vînzarea cît şi utilizarea neautorizată de amestecuri pirotehnice (atît artificii, cît şi pocnitori) pot fi sancţionate cu amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei, şi chiar cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.

Legea permite comercializarea doar în perioada 27-31 decembrie a produselor pirotehnice autorizate, şi utilizarea acestora doar în zilele de 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite