Sărbători în stil vechi, cu 10-20% mai ieftine în hotelurile şi pensiunile din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de turişti moldoveni, ruşi şi ucrainieni, care sărbătoresc în acest week-end Crăciunul după calendarul vechi au sosit deja în staţiunile din judeţul Braşov, pensiunile şi hotelurile fiind ocupate 70%, preţurile pentru cazare şi servicii fiind cu circa 10-20% mai mici.

Hotelierii au scăzut în această perioadă preţurile cu circa 10-20 la sută, pensiunile şi hotelurile fiind rezervate de turişti în proporţie de 50-70%.

Astfel, pentru o vacanţă de Crăciun după calendarul vechi, într-o vilă de 3 stele din Predeal, un pachet de două nopţi cu demipensiune şi masă festivă inclusiv băuturi este de 100 de lei pe zi.

Vezi aici ofertele de pe Valea Prahovei pentru Crăciunul pe stil vechi

Pentru seara de Revelion, preţul unei camere duble este de circa 200 de lei, la care se adaugă masa festivă cu 150 lei/persoană.

Ofertele pentru o săptămână la munte, la Predeal, pornesc de la 600 de lei de persoană cu 6 nopţi cazare şi trei mese pe zi. Mai există şi oferte cu două zile plătite şi una gratis, la preţul de 150 de lei/camera dublă/noapte.

În Poiana Braşov, preţul pentru o cameră dublă este de circa 250 de lei/noapte cu mic dejun inclus. Turiştii care preferă un Revelion tradiţional, la ţară, au optat pentru pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie circa 4.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

Preţurile la ţară sunt cuprinse între 80 şi 100 de lei pe zi/persoană, preţ care include micul dejun, cina, masa festivă de Revelion şi program cu artificii la cumpăna dintre ani, faţă de 150 - 300 de lei cum a fost în perioada Crăciunului românesc, potrivit Mariei Stoian, preşedintele ANTREC.

Gradul de ocupare a fost de circa 90-95% în unităţile de cazare din judeţ, în perioada Crăciunului şi Revelionului românesc. Acum, pentru această perioadă avem rezervări de circa 70 la sută din capacitatea totală de circa 4.000 de locuri prin ANTREC", a spus preşedintele ANTREC.

Spre deosebire de Crăciunul şi Revelionul românesc, majoritatea hotelierilor au scăzut tarifele la cazare şi servicii cu circa 10-20 la sută pentru a atrage mai mulţi turişti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite